6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kars Valiliği'nden destek

Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından organize edilen 6. Ulusal Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Öğrencileri Kongresi başladı.


KAÜ Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda açılışı yapılan törenine Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkan Vekili Turan Çiçek, KAÜ Rektörü Abamüslüm Güven, Mülkiye Başmüfettişi Özcan Erdoğan, Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş, Kağızman Kaymakamı Çetin Çelik, Akyaka Kaymakamı Karahan Daştan ile akademisyen ve öğrenciler katıldı. Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından organize edilen 6. Ulusal Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Öğrencileri Kongresi 27 üniversiteden 158 üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencisinin katıldığı Kars Valiliği, Kars Belediyesi ve Sarıkamış Belediyesi destekleri ile başladı. Kongrenin ilk gününde 3 ayrı salonda 9 oturum gerçekleştirildi ve oturumlardan ikisine Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş ile Akyaka Kaymakamı Karahan Daştan başkanlık yaptı.

İkinci gün gerçekleştirilecek oturumlardan birine ise Kağızman Kaymakamı Çetin Çelik başkanlık ediyor.
İlk gün öğle ve akşam yemeklerini Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'in misafiri olarak Kars Öğretmenevi'nde yiyen konuklarla Kars Valimiz ve eşi ile Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş akşam yemeğinde bir araya geldi. Her üniversiteden bir öğrencinin söz alarak duygularını belirttiği akşam yemeğinde ortak görüş Marka Kent ve Serhat Şehri Kars'a tüm öğrencilerce gösterilen ilgiyle kongreyi düzenleyen KAÜ İİBF ile destekleyen Kars Valiliği ve Kars Belediyesi'ne duyulan şükrandı.

Akşam yemeği sonrası öğrencilerle sohbet eden Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden ailece eğitimi önemsediklerini ve Kars'a da bunu yansıtmaya çalıştıklarını, ancak eğitimli bireylerle geleceğin ufku açık Türkiye'sinin kurulabileceğini ve iyi insan olmanın önemini vurgulayarak, her öğrencinin üniversitesinin rektörüne, dekanına ve kendi anne babalarına Kars Valisi'nin selamını götürmelerini istedi. Yemek fotoğraf çekimleri ile tamamlandı. 3 gün sürecek kongrenin son gününde Kars şehir turu, Ani ve Sarıkamış gezileri de Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü
rehberliğinde gerçekleştirilecek

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 13:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?