5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars yatırımcı bekliyor

Kars Valisi Nevzat Turhan, ilin gelişmesinin ivme kazandığını belirterek, vatandaşların bu gelişmeye ayak uydurması gerektiğini söyledi.
İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Vali Nevzat Turhan, insanların Kars'a yatırım amaçlı gelmesi gerektiğini vurguladı. Vali Turhan, Kars'ın 35 ille birlikte kalkınmada öncelikli iller arasına alındığını belirterek yatırımcılara özel teşviklerin uygulandığını ifade etti.
Kars'ın sınır ticareti açısından mücavir il statüsüne alındığını belirten Turhan, "Hem Iğdır'dan hem Ardahan'dan istediği yerden istifade edilecek.. Şu an bunun hazırlıkları yapılıyor. Bunlar gelişmeye büyük ölçüde fayda sağlayacak atılımlardır. Önemli olan insanlarımızın da Kars'a sahip çıkmaları için kendi durumlarını geliştirmeleridir. Ticarette riske girmek lazım. İleriye dönük yatırım için daha fazla gayret göstermek gerekiyor" dedi.
Her şeyin devletten beklemenin yanlış olduğunu, yöre insanının da bir şeyler yapması gerektiğini belirten Turhan, "Devletten beklenecek şeyler var elbetteki. Devletten beklentilerimizi devlet yapsın, biz de istiyoruz özellikle Kars'a daha çok şey yapsın. Ama vatandaş da kendi imkanları, durumu ve ekonomik potansiyeli açısından daha fazla işler yapsın, kendini geliştirsin" şeklinde konuştu.
BEDİR ALTUNOK - KARS (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2004 Perşembe 18:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?