2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Kars'a 12 milyonluk su şebekesi

KARS'A 12 MİLYONLUK SU ŞEBEKESİ

Kars Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan içme suyu isale hattı çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kars'ın Selim ilçesinde bulunan Bayburt Barajı'ndan Kars'taki arıtma tesislerine kadar gelecek olan içme suyu hattının 30 kilometresinin 14 kilometresi tamamlandı. 2010 yılının Eylül ayında tamamlanması düşünülen çalışmalarla Kars'ın 2050 yılına kadar su ihtiyacı giderilmiş olacağı bildirildi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, basın mensuplarıyla ile birlikte Selim-Bayburt Barajı'ndan getirilen içme suyu hattı çalışmalarının ağırlıkla sürdürüldüğü Kümbetli köyü sınırlarına giderek çalışmalar hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

 

İÇME SUYU ŞEBEKESİNİN YAKLAŞIK MALİYETİ 12 MİLYON

İçme suyu hattı çalışmalarını yerinde inceleyen ve gazetecilere bilgi veren Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, borulara kaynak yaptı. Eşilen kuyulara inen Başkan Bozkuş, çalışanların elinden kaynağı alarak boruları kaynak etti.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, içme suyu şebekesi çalışmalarının yaklaşık maliyetinin 12 milyon TL olduğunu söyledi.

Bozkuş, "Kars'ın içme suyunu karşılayacak Selim-Bayburt Barajı'ndan Kars il merkezine yaklaşık 30 kilometre olan isale hattına bu sene iş sezonunda başladık. Temennimiz Eylül sonuna kadar tamamlanması. Saniyede 600 litre su gelecek. Borularımızın kesiti 60 santim polietilen malzeme ile muhafaza edilmiş borularımız insan sağlığına zararı olmayacak şekilde donatılmış. Pasa karşı bilimsel olarak teknik olarak bütün önlemler alınmıştır" dedi.

 

"KARS'IN 2050 YILINA KADAR SU İHTİYACI GİDERİLECEK"

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars'ın içme suyu ihtiyacının 2050 yılına kadar giderileceğini ifade etti.

Başkan Bozkuş, "Selim Bayburt Barajı'ndan il merkezine getirilecek olan içme suyu isale hattı çalışmaları hızla ilerliyor. 30 kilometrelik mesafenin 13,5 kilometresi tamamlandı. Arkadaşlarımız iyi mesafe kat etmişler. Temennimiz kendilerinin söylediği gibi gibi çalışmalarının Eylül ayına kadar tamamlanmasıdır. Arıtma tesislerine kadar gelecek olan borularla Selim Bayburt Barajı'ndan vanayı açtığımızda 24 saat sürekli ve 2050 yılına kadar Kars'ın su sorunu çözülmüş olacak" diye konuştu.

 

"GEÇİCİ DEĞİL KALICI HİZMETLER YAPACAĞIZ"

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş çalışmaları yakından takip ettiğini ve geçici değil kalıcı yatırımlara imza atılması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

'Bugün yap, yarın boz' zihniyeti ile iş yapmayacaklarını da dile getiren Bozkuş; "Yapılan çalışmalarda tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var. Bu paraları çar-çur etmenin bir anlamı yok. İnsana öbür dünyada hesap sorarlar. Biz işlerimizi sağlam yapacağız. İhale ettiğimiz ve projelerini hazırladığımız bütün işlerin ödenekleri gelmiştir. Ödenek sorunumuz yoktur. Biz belediye olarak, ekip olarak Karslıya kalıcı hizmetler vermek için göreve talip olduk" şeklinde konuştu.

Bozkuş, daha sonra gazetecilerle birlikte öğle yemeği yedi.

KARS'A 12 MİLYONLUK SU ŞEBEKESİ
KARS'A 12 MİLYONLUK SU ŞEBEKESİ
KARS'A 12 MİLYONLUK SU ŞEBEKESİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 17:07:04
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 19:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?