6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kars'a çamur yağdı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde dün etkili olan kum fırtınası ve toz bulutu Kars'ta yağmurla birlikte adeta çamura dönüştü.


İl genelinde gece boyu etkili olan yağmurun ardından sabah dışarı çıkan vatandaşlar her yeri kuşatan çamurla karşılaştılar. Kent merkezinde; yollar, kaldırımlar, evlerin çatıları, arabalar her yer çamurla kaplandı. Araç sahipleri erkenden kızıl renkli çamurları suyla temizlemeye koyuldular. Kent merkezinde adeta çamur temizliği seferberliği başlatıldı. Eline su bidonu, hortum ve fırça alanlar saatlerce temizlik yaptılar. Oto galerilerinin önünde tam bir telaş başladı. Park halindeki araçlar bir bir
temizlendi. Hareket halindeki araçlara da hortumlarla suların tutulduğu kentte ilginç görüntüler oluştu.
Şaşkına dönen vatandaşlar toz bulutunun nereden gelmiş olabileceği konusunda değişik fikirler öne attılar. Oto Galerisi sahibi Ali Doğanoğlu, "Akşam yağmurla birlikte çamur yağmış. Bence Mardin'deki toz bulutu buraları kaplamış olabilir. Gece de yağmur vardı hava rüzgarlıydı. Gördüğünüz gibi arabalarımız da çamurla kaplandı. Her yer kızıl toprak adeta" dedi.
Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 44 kişinin öldüğü katliama değinen Turan Yılmaz isimli vatandaş ise, "Görüyorsunuz buralara kum yağdı. Demek ki Mardin'de 44 kişi katlettiler ya onların zulmü buraya gelmiş. Allah kolaylık versin. Hakkıma her şeyin hayırlısı diyelim" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 11:46:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?