2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Kars’a modern hayvan pazarı

KARS’A MODERN HAYVAN PAZARI

Kars Belediye Başkanlığı’nca Hüseyin Atak Bulvarı Ardahan yolu üzerinde Hayvan pazarı yapımı çalışmalarına başlandı. Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, mevcut hayvan pazarının günümüzün koşullarına cevap vermediğini söyledi.

Hayvancılık bölgesi olan Kars’ta modern ve günün koşullarına cevap verecek hayvan pazarının yapımı için düğmeye bastıklarını belirten, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Mevcut hayvan pazarı günün koşullarına cevap veremiyordu. Bu doğrultuda genelde şikayetler alıyorduk. Bu şikayetleri değerlendirdik. Kars’a yakışır bir hayvan pazarı yapmak için projeler ürettik. Yeni otogar yanında bulunan mülkiyeti belediyemize ait olan yerin hayvan pazarı için uygun olduğunu kararlaştırdık. Ve şuanda dolgu çalışmalarını başlattık. Dolgu çalışmaları tamamlandıktan sonra şehrimize uzun yıllar hizmet verecek modern bir tesis yapacağız” dedi.

HAYVAN PAZARI BÖLGEYE HİZMET VERECEK

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 57 bin 800 metrekare üzerinde inşa edilecek hayvan pazarının bölgeye hizmet vereceğini vurguladı.

Başkan Bozkuş, “Hayvan Pazar’ında idari bina, müşteri hizmet binası, lokanta, ilaç satış noktası, veteriner odası, kontrol ve güvenlik odası, kantar binası, sosyal tesis ve idari ofis binaları yer alacak. Bu projemiz tamamlandığında hayvan tüccarlarımız daha sağlıklı ortamlarda işlerini yapacaklar. Biz Kars’a hizmet için göreve talip olduk. Amacımız Kars’a ve Karslıya hizmettir. İlimize kalıcı bir şeyler yapabilirsek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

Hüseyin Atak Bulvarı Ardahan Yolu üzerinde inşa edilecek hayvan pazarında 300 büyükbaş ve 2 bin küçükbaş hayvan kapasiteli olacak. Kars dışından gelecek tüccarlar için tüccarların 3 adet kapalı ahır yapılacak.

Hayvan Pazarı’nda otopark, dezenfektasyon havuzu ve hayvanların iniş çıkışlarını sağlamak için rampa alanları yer alacak. Alan üzerinde her türlü çevre düzenlenmesi ve aydınlatması yapılarak 24 saat güvenlik sağlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 13:16:04
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 13:09:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bekir AVCI IP: 88.252.102.xxx Tarih : 3.05.2010 18:08:45

NAİF ALİBEYOĞLU'nun projesidir çok iyi olur yapılırsa fesat karıştırılmazsa ihalesi peşkeş çekilmezse süper...kolay gelsin