6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kars'ı minyatürlere sığdırdı

KARS'I MİNYATÜRLERE SIĞDIRDI

Karslı ilkokul muzunu Metin Doğrukartal, belediye tarafından tahsil edilen atölyede, kentin bütün tarihi binalarının minyatürlerini yaptı.

Merkez Çamurlu Köyü'nde dünyaya gelen çoban ressam Metin Doğrukartal, yaptığı birbirinden güzel eserlerle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Dışarıdan gelen turistler Kars'ı gezmeden tarihi mekanların minyatürleriyle Kars'ı tanıyor. Yaşadığı köyde küçükken çobanlık yapan Doğrukartal, hayvanları otlatmaya giderken eline aldığı taşlarla heykeller yapmaya başladığını anlattı. Kars Belediyesi Namık Kemal Kültür Evi'nde belediye tarafından tahsis edilen atölyede çalışan Doğrukartal, Kars'ın bütün tarihi mekanlarının taş minyatürlerini yaparak Kars'ı tarihi hamama taşıdı. Kars'ın tarihi binalarının minyatürlerinin toplandığı tarihe hamam yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Kars'ta bulunan bütün tarihi binaların minyatürlerini yaptığını belirten Doğrukartal; "Okumadım, ilkokul mezunuyum, hiçbir şekilde profesyonel anlamda eğitim almadım. Gördüğüm her şeyin heykelini yapabiliyorum. Atölyemde eski Kars'ı minyatür olarak yapmaya başladım. Belediye tarafından onarılarak koruma altına alınan bu eski hamamda yaptığım eserleri sergilemeye hazırlanıyorum. Buraya bir nevi müze de diyebiliriz. Çok ziyaretçilerim oluyor, gelenler hayrete düşüyor. Okumadan eğitimini almadan bunu nasıl becerebildiğimi soruyorlar. Ben de onları atölyeme götürerek çalışmalarımı gösteriyorum. Allah vergisi bir yeteneğimin olduğunu söylüyorum. Karsı çok seviyorum. Yaşadığım ili dünyaya yaptığım heykeller ve minyatürlerle tanıtmak istiyorum. Yaptığım minyatürlerin hepsi buram buram tarih kokuyor. Bu anlamda Kars Valiliği ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden destek bekliyorum. Bir nevi ben de turizme hizmet ediyorum" dedi.

KARS'I MİNYATÜRLERE SIĞDIRDI
KARS'I MİNYATÜRLERE SIĞDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 11:58:05
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 12:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?