5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars'ın altı da buz üstü de buz

Dün akşam etkili olan ve gündüz de devam eden kar yağışı Kars'ı buzdan kente çevirdi. Vatandaşların, "Altı da buz üstü de buz" diye nitelendirdikleri kentte ilginç kar ve buz görüntüleri oluştu.


Kars'ta kış mevsimi boyunca etkili olan soğuk hava dün akşamdan bu yana etkili olan kar yağışıyla farklı görüntüleri de beraberinde getirdi. Sabah saatlerinden itibaren kentin her noktasında kar telaşı başladı. Esnaf işyerlerinin önünü kardan arındırırken, Kars Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ise 10 ayrı kar ekibi kurdu. Ekipler kentin dört bir yanına dağılarak kaldırımlarda kar temizleme çalışmaları yaptılar. Çok sayıda su patlağının olması da ekipleri harekete geçirdi. Kepçeler su patlaklarının olduğu bölgelerde kazı yapmaya başladılar. Kent trafiği buzlu yollarda tam bir karmaşaya dönerken, trafik polisleri bütün kavşaklarda önlemlerini artırdı. Hareket halindeki bazı araçların kaydıkları görülürken, belediyenin tuzlama ekipleri buzlanma olan bölgelerde çalışmalarını artırdı.


Karla birlikte kenar mahallelerde koyunların kar üzerinde otlamasından, esnafın aç kuşlara yem vermesine kadar birçok alanda kar telaşının yaşandığı görüldü. Karla kaplanan heykeller ise ilginç görüntüler oluşturdu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 14:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynep bulut IP: 78.180.122.xxx Tarih : 28.12.2008 12:19:28

resmi gönderen değerli hemşerim hayvanların ne kadar temiz olduklarını ve o bembeyaz kar üzerinde yem yediklerini anlamak gerekir bölgemiz karla güzeldir tüm hemşerilerim e selamlar.