3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Kars’ın çehresi değişecek

2011 YILINDA KARS’IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Kars’ın 2011 yılında yapılacak yatırımlarla çehresi değiştirilecek.

Kars Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin ortaklaşa hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesi ile sosyal ve ticari merkezlerinde içinde yer alacağı 2 bin 626 konut yapılacak.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 2011 yılının Kars’ta atılım yılı olacağını vurguladı.

Başkan Nevzat Bozkuş, ilde yapılacak 2 bin 626 konutluk kentsel dönüşüm projesinin şehrin çehresini değiştireceğini kaydetti.

Bozkuş, TOKİ ile birlikte yürütülecek olan 200 milyon lira maliyetli projenin Kars’ta 2011 yılının en büyük projesi olduğuna dikkat çekti.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Kent merkezindeki Atatürk ve Bayrampaşa mahallerinde yapılacak projeyle ilgili planlama yapıldı. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 60 blokta yaklaşık 2 bin 626 konut yapılacak. Tasarım projesi hazırlandı. İçerisinde 2 ticaret merkezi, dini tesisler, eğitim tesisleri, sosyal tesisler, sağlık tesisleri yer alacak proje 2011 yılında hayata geçirilecek” dedi.

Başkan Nevzat Bozkuş, göreve geldikleri günden itibaren Kars’a nelerin yaplabileciğinin plan ve projelerini hazırladıklarını ve bu projeleri yavaş yavaş hayata geçirdiklerini söyledi.

Başkan Bozkuş; “Kars’ta birçok proje yaptık. Bunlardan bir kısmını hayata geçirdik. Önce vatandaşların sağlıklı bir şekilde evlerinde içme sularını tüketmeleri için İçme suyu şebekesi hattını yeniledik. Alt yapı çalışmaları şehir merkezinde tamamlandı. Kısmet olur ise 2011 yılında asfaltlama çalışmaları da başlayacak. Biz her zaman dediğim gibi hizmet etmek için göreve talip olduk. Ve Karslıları hizmet etmek bizim en önemli görevimiz. Bütün çabalarımız Kars’ın modern ve gelişmiş şehirler arasında yerini almasıdır. Bunun için gece-gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.

ŞEHİR SU ŞEBEKESİ VE ARITMA TESİSLERİNİ 2011 YILINDA BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Kars Belediye Başkanı nevzat Bozkuş, İçme suyu şebekesi ile arıtma tesislerinin çalışmalarını 2011 yılında bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bozkuş; “28 milyon lira maliyetli şehir içme suyu şebekesi ishale hattı çalışmaları ile arıtma tesisi projesini 2011 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam ediyor. Havaların sıcak gitmesiyle birlikte arıtma tesislerinde çalışmalarımız devam ediyor. 2010 yılında hepinizin bildiği gibi şehir merkezinde 15 bin metrekarelik alanda beton parke ve kaldırım çalışmaları yapıldı. 10 bin ton asfalt malzemesi ürettik. Şehirde bozuk olan yolların bakım ve onarımını bu şekilde yaptık. Tabi bunlar geçici olarak yapıldı. Kısmet olursa seneye Karslılar asfalt yollarına kavuşacak. Asfalt çalışmasının her şeyi bitmiş. Ödenek sorunumuz yok” şeklinde konuştu.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 2011 yılının Kars için yatırım yılı olacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 13:32:02
Güncelleme :28 Aralık 2010 Salı 09:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?