1
Mayıs
2024
Çarşamba
KARS

Kars'ın tek bayan adayı

Bir dönem Kars'ta İl Genel meclis üyeliği yapan Çiğdem Perihan Aksoy Arpaçay'da Demokratik Sol Parti'den (DSP) belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

Aynı zamanda Kars'ın ilk kadın İl Genel Meclis üyesi olan Aksoy, bir dönem Kars'ta başarılı çalışmalaram imza atmıştı.

DSP'den Arpaçay'a talip olduğunu ifade eden Perihan Çiğdem Aksoy, kadın olmanın ayrıcalıklarını ilçeye yansıtacağını tabiri caizse Arpaçay'a kadın elinin değmesinin zamanının geldiğini belirtti.

Arpaçaylılar tarafından sevilen Aksoy, özellikle engellilere karşı duygusal yaklaşımıyla da dikkat çekiyor.

SEÇİLDİĞİ TAKDİRDE Kars'IN İL KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAK

Siyasete yabancı olmadığını hatırlatan Perihan Çiğdem Aksoy, seçildiği takdirde belediyeciliğe yeni bir vizyon getireceğini söyledi.

Aksoy; "Herkesin kendinden hissedeceği, herkesin saygı göstereceği, herkesin yönetime katılacağı, herkese hesap verileceği, her şeyin açık, şeffaf olarak yapılacağı, imarla birlikte şehrin ekonomik, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerinin bütünlük içerisinde yürütüleceği, belediye emek verenlerin hak ve menfaatlerinin titizlikle korunacağı çağdaş bir yönetim anlayışını gerçekleştirmek istiyorum" dedi.

DSP'DEN Arpaçay BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLAN ÇİĞDEM PERİHAN AKSOY

2004-2009 yılları arasında Kars İl Genel Meclisi üyeliği yapan Aksoy, 2 yıl Fransa'nın Strazburg şehrinde Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Meclisinde, yerel yönetim ve demokrasi alanında çalışma yaptı. 1970 Sarıkamış doğumlu olan Aksoy, halkla ilişkiler okudu. Evli ve 2 çocuklu olan Aksoy, Kars Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyesidir. 

...
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2013 Salı 18:52:17
Güncelleme :21 Kasım 2013 Perşembe 18:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?