6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kars'lı gazeteci destek istedi

Kars’ta 1993 yılından bu yana televizyon programcılığı ve gazetecilik yapan Muharrem Yerli, İşçi Partisi (İP) İl Genel Meclis Üyesi Adayı olarak Karslıların karşısına çıktı.

Yerli, “Yıllardır gezdiğim, bildiğim Kars’ın sorunlarını kaynağından çözmeye gitmek istiyorum” diyerek oy istedi.

Kars’a geldiği 1993 yılından bu yana 11 yıl aralıksız yerel televizyon Serhat TV’de köy köy dolaşarak ‘Köyden Köye’ programı ile Kars köylerinin sorunlarını ekrana taşıyan Yerli, daha sonra Bora Gazetesi’ni kurdu. Bunun yanında ‘Köyden Köye’ programını yeniden hem uydudan yayın yapan Ulusal Kanal’da hem de yerel Serhat TV’de başlattı. Program; Pazar akşamları Ulusal Kanal’da saat 21.00’da, Serhat TV’de ise Salı akşamları aynı saatte yayınlanıyor.

29 Mart yerel seçimlerinde 20 yıldır üyesi olduğu İşçi Partisi’nden İl Genel Meclis üyeliğine aday olan Muharrem Yerli, “Ben, sorun, dert dinlemeye yeniden Kars’ı keşfetmeye gitmiyorum. Yıllardır gezdiğim, bildiğim Kars’ın sorunlarını kaynağından çözmeye gitmek istiyorum. Kaç köyde ağladım, kaç köyde isyan ettim, kaç köyde bitkin düştüm. Ama bunu kimse görmedi, göstermedim. Gözyaşımı silip, öfkemi kınına koydum. Yoksul halk üzerinden yürümedim. Onların ezilmişliği üzerinde kaleler kurmadım. Çünkü biliyordum, ‘Kralların kalesini işçiler kurar’. Şimdi o kaleye gerçek sahiplerini çağırıyorum. Benim seçilmeye, şana, şöhrete, etikete hiç ama hiç ihtiyacım yok, buna da hevesli değilim. Bu şehirde 7 yaşındaki de 70 yaşındaki de tanıyor beni. Ben gazeteci kimliğimle sessiz ağlayanların sesine ses, gözyaşlarını içine akıtanların damlasına sel olmak istiyorum. İl Genel Meclisi’nde halkın yetkisini istiyorum. Verilen yetkiyi kötüye kullanırsam kendimi cellatsız, duasız ve kimsesiz yok etmeye hazırım. Ve biliyorum ki, Dünya bir tek benim çocuğum, eşim, ailem etrafında dönmüyor. Bir köy çocuğunun neye güleceğini, neye sevineceğini benden başka elinizdeki adaylardan bilen yok. 20 yıldır gezdiğim köylerde artık selam verecek adam bulamıyorsunuz. O mert köylünün yerinde artık ağlayan inleyen köylü var. Sofrasını mahrem yarası gibi saklayan köylü var artık. Kars’ın İcra Dairelerinden esnafın, memurun, köylünün dosyaları taşıp dökülüyor. Bunları bildiğim için oraya ses olamaya gitmek istiyorum” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 16:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?