6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Karslı vekilden soru önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle ''Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu'nda değişiklik yapılması ve öğrenim kredisi faizlerinin kaldırılması'' ile ilgili soru önergesi verdiğini açıkladı.

MHP Milletvekili Dağdaş, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesi ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Bilindiği üzere, ülkemizde büyük ekonomik ve sosyal sıkıntıların yaşandığı yadsınmaz bir gerçekliktir. Yaşanan küresel krizin de etkileriyle birçok kişi işsiz kalmaktadır. Özellikle yüksek öğrenim mezunu gençlerimiz yaşanan bu sıkıntılardan en çok etkilenen kesim olup, mezun olmasına karşın iş bulamamaktadır. İş bulduğu döneme kadar da işsiz olduğu süre içerisinde yaşamını sürdürebilmek için çeşitli şekillerde borçlanmaktadır. Diğer taraftan, yüksek öğrenim mezunu gençlerimizin çoğunluğu okuduğu dönemde
Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim kredisi kullanmaktadır. 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu gereği verilen öğrenim kredilerinin ödenmesinde borç, Devlet İstatistik Enstitüsü'nün toptan eşya fiyatları endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle hesap edilmektedir. Bu itibarla, gerek ülkemizde yaşanan ekonomik ve sosyal sıkıntılar ile özellikle yüksek öğrenim mezunu gençlerimizin yaşadığı işsizlik, gerekse kredi faizlerinin yüksek olması dikkate alınarak Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu'nda değişiklik yapmayı düşünüyor musunuz? Bakanlığınızın öğrenim kredisi faizlerinin kaldırılması ve kredi geri ödemelerinin sürelerinin daha uzun süreye yaygınlaştırılması yönünde herhangi bir çalışması mevcut mudur?"
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 11:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
birkan IP: 88.254.61.xxx Tarih : 15.04.2009 16:40:11

Yaptığınız başka bir iş yokki sayın dağdaş karsda şövenzimde sen başlattın zaten. iş olsun torba dolsun diye basına böyle demeçler verip aklında uyanıklık ediyorsun.kars merkezden aldığın oy itibari ile kars merkez için ne yaptın sana oy verenlere aman mhp liyim demeğin devlet dairelerinde demedinmi.seni vekil seçtik yani milletin temsilcisi olarak biz görevlendirdik ama sen ne millete vekillik yaptın nede verdiğin sözlerde durdun.hani sen karsda bir büro açacaktın ve insanlar senin yanına ankaralara gelmelerine gerek kalmıyacaktı her işleri  karsdayken hallolacaktı nerede.seçim dönemi olunca verdiğin tüm vaadler yok oldu gitti değilmi tabi seninde sığınacağın bir şey var biz iktidarda değilizki kardeşiiim diyeceksin. ama milletin vekili milletin hızmetinde olmazsa yazık olmazmı.. el ile tutulur kars için yaptığın bir şeyi göster lütfen, iyi bol soru önergeleri veriyorsun peki bu verdiğin soru önergelerinin hangisinin peşine düşdün hangisi karsın lehine gelişdi bunları halkın duymasına ihtiyaç varken biri sonuçlanmadan yada sonuçlanmışsa bile bizlerin haberi olmadan diğer soru önergesi ile basında kendinden söz ettiriyorsun...zannetmeki kars halkı yani sana oy veren halk akılsız