3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Kars’lılar 3 bayramı birarada yaşadı

KARS’LILAR 3 BAYRAMI BİR ARADA YAŞADI

Kars Belediyesi ve Valiliğin organize ettiği gazeteci-araştırmacı yazar Salih Şahin’in girişimleri ile gerçekleştirilen TRT, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği 'Kars 1. Türkiye Türkü Bayramı' sona erdi.

Kars’ta düzenlenen ve 3 gün boyunca devam eden “Türkiye Türkü Bayramı”nda 60 yarışmacı türkü derleme, aşık türküsü, türkü beste ve mahalli türkü dallarında dereceye girmek için ter döktü.

Karslıları 3 gün boyunca Türk Halk Müziği’ne doyuran Türkü yarışması ilk düzenlenmesine rağmen muhteşem görüntülere ve bir birinden güzel eserlerin gün yüzüne çıkmasına vesile oldu. Birçok türkü bu yarışmada sanatçılar tarafından ilk kez seslendirildi.

Türkü Bayramı yapılan finalle sona erdi. Yarışmalar sonucunda 'Kars 1. Türkiye Türkü Bayramı' Jüri özel ödülü Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği korosundan Salih Turhan’a, Centilmenlik ödülü Burhan Yıldırım’a, Kars Folkloruna hizmet ödülü de gazeteci-araştırmacı yazar Salih Şahin’e verildi.

Yarışmaları 3 gün takip eden ve zaman zamanda alkışlarla türkülere tempo tutan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Türkü yarışmasına katılan bütün sanatçılara ve davetlilere teşekkür etti.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Türkiye’de ilk olarak Kars’ta böylesi bir organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıl bu etkinliği daha kapsamlı bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü, güzel Kars’ımızın kurtuluş yıldönümünde Türkiye Türkü Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşadık” dedi.

KARS TÜRKİYE’NİN EN RENKLİ KÜLTÜRÜNÜ SAHİP

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars’taki kültür mirasının hiçbir yerde bulunmadığını ve Türkiye’nin en renkli kültürünün Kars’ta olduğunu söyledi.

Başkan Bozkuş; “Kars Türkiye’nin en renkli kültürünü bağrında barındırıyor. Kars kültürel mirasıyla göz kamaştırıyor. Türkülerimizde bu kültürün içerisinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Bizler sevinçlerimizi ve kederlerimizi türküler ile ifade etmişiz. Türküler bizim kültür mayamız olmuştur. Bu bayramı gerçekleştirirken şuna şahit olduk ki ülkemizin dört bir yanından katılımcı olarak başvuranlar böyle bir türkü bayramının ne kadar önemli olduğunu gösterdi’’ diye konuştu.

Türkiye Türkü Yarışması sonucunda dereceye şu sanatçılar girdi. Aşık Türküsü Dalı

1. Mürsel Sinan Uğurlu (Kars),2. Yener Yılmazoğlu (Kars), 3. Erdal Balık (Kars), Mansiyon ödülü İrfan Erdağ (Kars). Türkü Derleme Dalı: 1. Abuzer Akbıyık (Şanlıurfa), 2. Günay Yıldız (Kars),3. Ensar Şahbazoğlu (Kars), Mansiyon ödülü Ahmet Tekin (Karaman). Türkü Beste Dalı:1. Günay Şimşek (Ankara), 2. Kemal Karabulut (Kars), 3. Yaşar Demir (Gümüşhane). Mahalli (Yöresel) Türkü Dalı: 1. Çetin Adıgüzel (Kars), 2. Himmet Taşdemir (Kars), 3. Erhan Boz (Kars)

Dereceye giren yarışmacılara katılım belgesi, kupa ve plaketleri Vali Vekili Karahan Daştan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Belediye Meclis üyeleri tarafından verildi.

KARS’LILAR 3 BAYRAMI BİR ARADA YAŞADI
KARS’LILAR 3 BAYRAMI BİR ARADA YAŞADI
KARS’LILAR 3 BAYRAMI BİR ARADA YAŞADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 13:41:02
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 13:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?