3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Karslılardan dilencilere tepki

KARSLILARDAN DİLENCİLERE TEPKİ

Kars'ta cadde ve sokakları mesken tutan dilenciler şikayetlere neden oldu.

Kars merkezde cadde sokakların köşe başlarını mesken haline getiren dilenciler, vatandaşları tedirgin ediyor.

Özellikle kucaklarında küçük çocuklarla köşelerde oturan dilenciler, duygu sömürüsü yaparak vatandaşlardan bir şeyler koparmanın hesaplarını yapıyor.

İl genelinde esnafı da rahatsız den dilencilere, zabıtanın önlem alması istendi. Zabıta ekiplerini gören ve hemen ortadan kaybolan dilenciler, daha sonra tekrar aynı yere gelerek dilenmeye devam ediyorlar.

TEPKİ GÖSTERENLER DE VAR

Cadde ve sokaklarda bekleyen dilenciler, vatandaşların kaldırımdan geçmelerini engelleyerek para istiyor. Kendilerine para vermeyen vatandaşlara da tepki gösteriyorlar.

Çoğunluğunu genç ve orta yaşlı kadınların oluşturduğu dilenciler, kapı kapı gezerek kucaklarına aldıkları çocukları ön plana alıyor. Kucaklarındaki çocukların 'hasta' olduğu ve 'aç' olduklarını ifade ederek vatandaşların duygularıyla oynuyorlar.

ÇOCUKLAR ÖN PLANDA

Kars merkezde yaşları 5 ile 13 olan kız çocukları ise yoldan geçen vatandaşların yanlarına yanaşarak kendilerinin aç olduğunu söyleyerek para istiyorlar. Birçok vatandaş bu görüntülere alışmış olduğundan para vermezken, bazıları da acıyarak para veriyor.

Kent merkezinde dükkan dükkan, kapı kapı gezerek dilenen şahıslara zabıta ve polis ekiplerinin engel olması istendi. Zabıta ve polislerin gözleri önünde dilenen dilencilere vatandaşlar tepki gösterdi.

Bazı vatandaşlar, gerçekten ihtiyaçları olan insanların bu dilenciler yüzünden mağdur olduklarını, ihtiyaç sahibi insanlara yardım yapamadıklarını ve kısa sürede bunun önüne geçilmesi istediklerini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 18:12:02
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 14:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?