30
Nisan
2024
Salı
KARS

Kars'ta, kooperatiflere arazi satışında kolaylık

Kars Defterdarı Osman Koçaş, Kars’taki konut sorunun çözümü için hazineye ait taşınmazların konut yapı kooperatiflerine satışının yapılacağını belirtti.

Kamu giderlerinin en önemli finansman kaynaklarından olan hazineye ait taşınmazların satışıyla ilgili olarak makamında bir basın toplantısı düzenleyen Defterdar Koçaş, yapılan yasal değişiklikle hazineye ait taşınmazların, organize hayvancılık yapacaklar ile kamu kurum ve kuruluşlarına, küçük sanayi sitesi kurulmak üzere bu amaçla kurulmuş kooperatifler ile kamu kurum ve kuruluşlarına borsa yapılmak üzere ticaret borsalarına harca esas değer üzerinden de doğrudan satış imkanının getirildiğini kaydetti.

Kars Defterdarı Koçaş, "Karslı vatandaşlarımızın bu yasa ve imkanlardan yararlanmaları için merkez ve ilçe teşkilatlarımız yoğun bir çalışmaya girmişlerdir. 9, 10, 11 ve 12 Aralık 2003 tarihlerinde Defterdarlığımız Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satışa sunulan 92 parça gayrimenkul ilanları askıya çıkarılmış ve halkımızın kolayca görebilecekleri yerlere asılmıştır. Ayrıca daha ayrıntılı bilgiler merkez ve ilçe teşkilatlarımızdaki Milli Emlak birimlerinden de alınabilir. Yine, konu ile ilgili 2126936 ve 2231785 nolu telefonlarla bilgi verilebileceği gibi, isteyen vatandaşlarımıza satışa sunulan taşınmazlar, yerinde gösterilecektir" dedi.

Defterdar Osman Koçaş, hazineye ait gayrimenkullerin satışıyla ilgili başvuru süresinin 2 yıl olduğunu, vatandaşların bu süreyi beklemeden defterdarlığın ilgili birimlerine müracaat ederek, varsa hazine ile ilgili ihtilaflarını da çözme olanağı veren satış talebinde bulunmalarını istedi.

BEDİR ALTUNOK-KARS (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2003 Pazartesi 15:03:34
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 15:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?