5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars'ta 8 kaçakçı tutuklandı

Kars'ta düzenlenen kaçak sigara ve akaryakıt operasyonunda gözaltına alınan 8 şüpheli tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 2007 yılı içerisinde sigara kaçakçılığı olaylarına yönelik Cumhuriyet Başsavcılığımızca verilen soruşturma izniyle planlı ve projeli çalışma başlatıldı. Bu kapsamında gümrük kaçağı sigara ve akaryakıt temini, nakli, satışı ve piyasaya sürülmesi konusunda zaman zaman ilişkide oldukları, bu işi meslek haline getirdikleri, bu yolla haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen şahısların bir çok olaya karıştıkları belirlendi. 2007 yılından günümüze kadar 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet (Gümrük Kaçağı Sigara Bulundurmak, Satmak Temin Etmek ve Nakletmek) suçu kapsamında 24 olaya karıştıkları, bu olaylarda toplam 35 bin 231 paket gümrük kaçağı sigara ve 600 litre Gümrük Kaçağı Akaryakıt ele geçirildi" denildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen bilgiler ve deliller ışığında Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyona başlanıldığının da vurgulandığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Operasyon kapsamında "TCK 220 (Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak), örgüt çerçevesinde 5607 Sayılı Yasaya Muhalefet suçlarına karıştıkları tespit edilen A.S (17), A.Ö (48), A.K (24), S.D (33), İ.T (22), Ö.T (43), O.Ö (20), O.A (44), Y.B (47) isimli 9 şüpheli gümrük kaçağı sigara, gümrük kaçağı akaryakıt, senet, ödeme dekontları, para alışverişi gösterir ajanda ile birlikte yakalanmış, gözaltına alınan şahıslardan gümrük kaçağı sigara ve akaryakıt aldıkları tespit edilen 15 şüpheli hakkında işlem
yapılmıştır. Olayla ilgili yakalanan ve gözaltına alınan 9 şüpheli hakkında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte dün adli makamlara sevk edilmişlerdir. Şüphelilerden 8'i tutuklanmış, 1 şüphelinin ise tutuksuz yargılanmasına karar verilmiştir".

Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 13:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?