5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars'ta bulunan Bakan Akdağ: 'Sağlık Evleri'ne sahip çıkacağız'

Doğu Anadolu Bölgesi’nde sağlık alanında incelemelerde bulunmak amacıyla Kars’a gelen Akdağ, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nu ziyaret etti. Akdağ, sağlık evlerinin geniş kapsamlı ele alındığını söyleyerek, "11 bin tane Sağlık Evi var deniliyor oysa 6 bin Sağlık Evi var diğerleri ise kağıt üzerinden var olarak gösterilmiş" dedi.
Iğdır’da incelemelerini tamamlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün akşam saatlerinde karayoluyla geldiği Kars’ta Vali Nevzat Turhan’ı ziyaret ederek il hakkında bilgiler aldıktan sonra Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nu da makamında ziyaret etti. Kars’ın acil çözüm gerektiren konularında Bakan Akdağ’a bilgi veren Alibeyoğlu, maliye müfettişlerinin vergi oranları konusunda esnaf guruplarıyla bir araya gelmesinin yanlış olduğunu söyleyerek şikayette bulundu.

Sağlık evlerinin 1960’lı yılların ihtiyaçları çerçevesinde düşünülerek o günün şartları çerçevesinde yapıldığını ifade eden Bakan Akdağ, "İlçelere yolların olmadığı dönemlerde grup köylerin bir araya getirilerek, onların birine bir Sağlık Evi konulmak suretiyle ’hiç değilse bir tane ebe koyalım vatandaşımız sağlık hizmeti alamıyor en azından bu ebeden bir sağlık hizmeti alsın buradaki gebeler, bebekler ve vatandaşlar bu şekilde takip edilsin’ diye düşünülmüş. Oysa biz ne yapacağız? 2 ile 3 bin vatandaşımızı bir hekimimize teslim edeceğiz. O hekim kendi ebesiyle birlikte bulunduğu sağlık ocağında o hastaları ziyaret edecek, onların sağlık kayıtlarını tutacak, her türlü problemlerine cevap verecek, rehberlik edecek, koruyucu sağlık hizmetini yapacak ve tedavi edici sağlık hizmetini yapacaktır. Yani artık 2004 Türkiye’sinde 11 bin tane sağlık evine 11 bin tane ebe koyma düşüncesini biz bugün doğru bulmuyoruz. İhtiyacımız olan yerleri güçlendireceğiz, diğer bölgelerimize de mobil sağlık hizmeti vererek ilçelerden hizmeti geliştireceğiz" dedi.
Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Bakan Akdağ’a ziyaretlerinden dolayı şükran plaketi verdi ve bir de hediye takdim etti.

iha-kars
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 11:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?