5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars'ta fuhuş önlemleri

Kars’ta para karşılığı fuhuş yapan yabancı uyruklu kadın sayısında artış görülmesi üzerine bazı önlemler alındı. Buna göre evlenmek isteyen çiftler, sağlık ocaklarından rapor almadan evlendirme dairesine başvuramayacak.

1981 yılından bu yana yürürlükte olan, fakat bugüne kadar pek uygulanmayan "önce rapor, sonra evlilik" uygulaması Kars’ta dünden itibaren uygulamaya konuldu. Özellikle son zamanlarda Türk kimlikli yapancı uyruklu hayat kadınlarının artış göstermesinin ardından Kars, İl Hıfzıssıhha Kurulu dün akşam Vali Yardımcısı Muammer Balcı başkanlığında toplandı. Sağlık İl Müdürü Türker Bahçeli, toplantının ardından İHA muhabirine yaptığı açıklamada, alınan kararla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu uygulama yeni değil. Türk Medeni Kanunu’nun kabulüyle birlikte yürürlükte. 1981 yılında da Resmi Gazete’de yayımlanmış. Ancak şimdiye kadar bölgemizde bugüne kadar böyle bir uygulama yapılmamış. Biz de böyle bir eksikliği görerek, sağlık ocaklarımıza döner sermaye imkanlarımızla tahlillere bakabileceğimiz malzemeleri aldık. Sağlık ocaklarının eksiklikleri giderildi. Bundan böyle bu tahliller yapılacak. 1 ve 2 nolu sağlık ocaklarına gerekli üniteler kuruldu. Bu uygulamayla hastanın tedavi altına alınması sağlanacak. Hastalık düzeldikten sonra evlenmesinde bir sakınca olmaz. Amacımız cinsel yolla bulaşan hastalıkların yayılmasını önlemek. En azından hastanın yakınlarını bu hastalıklardan korumaktır. Yani önlemleri hastalık oluşmadan alırsak insanlarımıza daha fazla yardımcı oluruz" dedi.

Kars Sağlık Müdürü Türker Bahçeli, dün alınan kararın evlendirme memurluklarına, belediyelere, muhtarlıklara tebliğ edildiğini vurgulayarak, "Bundan sonra doktor tarafından bu tahlillerin yapıldığını gösteren rapor gelmeden çiftlerin nikahları kıyılmayacak" diye konuştu.

KARS-(İHA)
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2004 Cuma 11:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?