7
Mayıs
2024
Salı
KARS

Kars'ta Gaziler Günü kutlamaları

19 Eylül Gaziler Günü ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da düzenlenen törenle kutlandı. Törende gazilere onur belgeleri verildi, rozetleri takıldı ve Atatürk anıtına çelenk konuldu.


Hükümet Konağı önünde yapılan kutlama programına Vali Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Belediye Başkanı Nailf Alibeyoğlu, Şehit ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhsin Ağçay, daire amirleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.


Protokol sırasına göre Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasının ardından, Saygı duruşunda bulunularak İstiklal marşı okundu. Daha sonra Mihralibey İlköğretim Okulu öğrencilerinden Musa Yeltekin ve Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinden Nebidağ Yüce tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Kurmay Yüzbaşı Mehmet Şahin, bir konuşma yaparak, bu anlamlı günde burada toplanılmasının amacının Türk vatanı ve milletinin ebedi varlığını ve yüce Türk devletinin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek olduğunu söyledi. Şahin daha sonra şunları söyledi:


“Bu amaçla, ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran şehitlerimize, harp ve vazife malullerimize, gazilerimize bağlılığımızı belirtmektir. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti devleti siz kahramanların omuzları üzerinde yükselmekte ve bu millet sizlerin kahramanlıkları ve fedakarlıkları ile huzur ve barış içinde yaşamaktadır. Şehit ve gazi kanıyla sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunulmasında verdiğiniz emsalsiz mücadeleyi yüce Türk milleti her zaman minnetle anacak ve bizlere bıraktığınız mirasa sahip çıkacaktır. Şehit ve gazilerimizin, bize emanet ettiği topraklarda cumhuriyetimizi kuran Ulu Önder, büyük komutan Mustafa Kemal’in, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmayı hedef gösteren ülküsü her zaman rehberimiz olacaktır. Mazisi kahramanlıklarla dolu; Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş ifadesi olan, Türk silahlı kuvvetleri; Türk topraklarının ve Türkiye idealinin teminatı olarak, Atatürk ilke ve inkılaplarını, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü korumaktan, hiçbir zaman geri durmayacak, sizlerin bıraktığı zafer meşalesini daha da yükseklere taşıyarak, kendisine verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirmeye devam edecektir. Türk vatanını korumak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek hayatını ortaya koyan, gazilik onuruna erişen, başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; ebediyete intikal eden ve hayatta olan gazilerimizi şükran ve minnetle bir kez daha anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz”


Konuşmalardan sonra gazilere belgeleri verildi rozetleri takıldı. Kuzey Irak’ta Jandarma Uzman Onbaşı olarak görev yaptığı sırada gazi olan Necati Durak’a Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Şırnak’ta Jandarma er olarak görev yaptığı sırada gazi olan Ali Arslan Vurallı’ya Tuğgeneral Şeref Oguş, Van Başkale’de Jandarma er olarak görev yaptığı sırada gazi olan Ömer Yağcı’ya Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Hakkari Yüksekova’da Jandarma er olarak görev yaptığı sırada gazi olan Ersin Yılmaz’a Başsavcı Vekili Ahmet Tekke Gazilik belgelerini vererek rozetlerini taktılar.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 16:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arif ÖZDEMİR IP: 88.227.106.xxx Tarih : 25.09.2007 22:16:15

gazilerimize minnettarım. her kula gazilik, şehitlik mertebeleri nasip olmaz... allah cümle gazi ve şehitlerimizden razı olsun. şehitlerimizin ve ahirete intikal eden gazilerimizin kabileri nur mekanları cennet olsun.. aminARİFOZDEMİR0336@HOTMAİL.COM