5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars'ta gazino sahipleri eylem yaptı

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince önceki gece yapılan uygulamada, Kars merkezde faaliyet gösteren içkili restoranlar ve gazinolar, bir aylık süreyle kapatıldı. Kısa aralıklarla bir çok kez işyerlerinin kapatıldığını belirten işyeri sahipleri, Halitpaşa Caddesi üzerinde dün akşam saatlerinde toplandı. Yaklaşık 50 kişilik grup, daha sonra Valilik Konağı’na doğru yürüyüşe geçti. Polisin, yürüyüşü engelleme çabalarına rağmen grup, sloganlar eşliğinde yürüyüşe devam etti.

Emniyet Müdürlüğü önünden geçen grup, polis araçları eşliğinde Hükümet Konağı önüne gelerek oturma eylemi yaptılar. Vali Nevzat Turhan ile görüşmek istediklerini belirten eylemciler, kendilerini ikna etmek isteyen Terörle Mücadele Şube Müdürü Muharrem Çiftçi’ye işyerlerine yanlış işlem yapıldığı ve gerekçesiz tutanak tutulduğunu söylediler.


Grup adına konuşan bir gazino sahibi Erdal Akman, işyerlerinin bir ay süreyle haksız yere kapatıldığını ileri sürerek, "Dışarıda çalışan yabancı uyruklu kadınlar, bizim işyerimizde çalıştıklarına dair ifade imzalamışlar. Oysa biz onları tanımıyoruz. Kapatılan 4 işyerinde 70-80 kişi çalışıyor ve bu insanlar aylardır evlerine ekmek götüremiyor. Polise ve belediyeye defalarca derdimizi anlatmaya çalıştık, fakat bizi dinleyen olmadı. Derdimizi anlatacak bir yer bulamadığımız için son çare olarak Vali ile görüşmek istiyoruz. Bir ay kapatılıyor, bir hafta açılıyor. Bu ne zamana kadar böyle devam edecek?" dedi.


Terörle Mücadele Şube Müdürü Muharrem Çiftçi’nin, belediyenin gazinolara şehir dışında arsa tahsis ettiğini hatırlatması üzerine eylemciler, tahsis edilen arsaya bina yapacak maddi güçlerinin olmadığını söylediler.


Hafta sonu olması nedeniyle Vali ile görüşemeyeceklerini ve yaptıkları eylemin yasadışı olduğunu hatırlatan Çiftçi, gruptan 4 temsilcinin pazartesi günü Vali Turhan ile görüşebileceklerini belirterek, eyleme son verilmesini istedi. Bunun üzerine ikna olan grup, alkışlar eşliğinde dağıldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2004 Pazar 12:51:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdullah Kaya IP: 195.175.37.xxx Tarih : 15.08.2004 13:30:56
Kars'ta gazino diye bir şey aslında yok gazino adı altında pavyonlar var ve hepsinde "nataşalar" çalışmakta eylem yapanların hepsi yalan söylüyor. Bu Kars'ın en büyük ayıbıdır. Bunlar özellikle Kars ve Çıldır gölü etrafında faaliyet göstermekteler. Gazinodan çıkan şarhos sürücüler trafiği de alt üst etmektedir. Bunların bir ay değil temelli kapatılması gerekir.