6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kars'ta işsizlik çığ gibi büyüyor

İş-Kur Kars Şube Müdürü Yılmaz Akay, ilde işsizlik sigortasına yapılan başvuruların sahiplerine sigortalı çalışmadıkları için ödeme yapamadıklarını bildirdi.


Her geçen gün işsizlik oranın arttığını belirten İş-Kur Şube Müdürü Yılmaz Akay, "2009 yılının Mart ayında 3 bin 212 kişi kurumumuza müracaat etti

. Ama bunların birçoğuna işsizlik parası ödeyemiyoruz. Bunun nedeni ise sigortalı işçi yok. İlimizde yüzde 10 ile 20 arasında sigortalı olarak çalışan insanlarımız var. Geriye kalan yüzde 90'lık pay ise sigortasız çalıştırılıyor. Geçen yıllara oranla bakıldığında işsizlikte yüzde 51'lik bir artış var" dedi.


Halk Eğitim Merkezi'nde Şubat ayından bugüne kadar 5 ayrı kurs açtıklarını ifade eden Akay, "Bu kurslarımızı işsizlik oranında patlama olmasın diye sadece tedbir amaçlı açıyoruz. Geçerliliği olan meslekler üzerinden kurs veriyoruz. Bir meslek ne kadar sürede öğrenilirse kurslarımızı o kadar uzun tutuyoruz. Kurslarımıza gelen vatandaşlarımıza günlük 15 TL ödüyoruz. Tabii yaz aylarında kursiyer bulmakta zorluk çekiyoruz. Para var ama kursiyer yok" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 16:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?