7
Mayıs
2024
Salı
KARS

Kars'ta kar seferberliği

Kar yağışı ve tipi sonrasında Kars'ta belediye ekiplerince temizlik çalışması başlatıldı. 

Kars'ta etkili olan kar yağışı ve tipi kaldırımları yürünmez, yolları da geçilmez hale getirdi. Esnaf, müşterisinin rahatlıkla gelip alış-veriş yapabilmesi, belediye görevlileri de araçların zorlanmaması için kar temizliğine başladı. 

Yol ve kaldırımların tipi nedeniyle adeta sıkıştırılmış karla kaplanması temizliği de zorlaştırdı. Kar kalınlığının 15 santimetre olduğu kent merkezinde güçlükle yapılan kar temizliği aralıksız sürdürülüyor. Belediyenin oluşturduğu kar temizleme timinin yanı sıra, esnaf ve vatandaş da kürek ve süpürgelerle işe koyuldular. 

Belediye ekipleri grayderlerle gün boyu başta işlek caddeler olmak üzere halkın yoğunlukta bulunduğu sokaklarda kar temizliğini sürdürdüler. Karla kaplanan arabaların ilginç görüntüler oluşturduğu Kars'ta, rampayı çıkamayan bazı araçlar ise geri geri gitmek zorunda kaldı. 

Kars Belediyesi Fen İşleri Müdürü Serhat Gönen, kentin ana arterleri başta olmak üzere, trafik akışını da kesmeden çalışma yaptıklarını söyleyerek, çalışmaların aksamaması için araç sürücülerinin araçlarını uygunsuz park etmemelerini istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 15:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?