5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars'ta kar sürprizi

Kars'ta son günlerde yaşanan bahar havasının ardından etkili olan kar yağışı şaşkınlık yaşattı. Kar şaşkınlığıyla dışarı çıkan işyeri sahipleri kar temizliğine başlarken, kenti çevre illere bağlayan yollarda ise ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Akdeniz'de otlar biçilirken, Batı'da bahar havası hakim olurken, Kars'ta ağır kış şartlarıyla mücadele ediliyor. Kars'ta gece kendini gösteren kar yağışının ardından sabah saatlerinde etkili olan tipi günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Evlerinden çıkan ve kar sürpriziyle karşılaşan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. İşyeri sahipleri son günlerde kendini gösteren bahar havasının ardından etkili olan kar yağışıyla birlikte süpürge ve küreklere sarılarak temizliğe başladılar. Yaklaşık 20 santimetre kalınlığındaki karı temizlemek ise kolay olmadı. Yaşlılar karın bu mevsimde bu kadar yoğun yağmasının kış mevsiminin uzun süreceğine işaret olduğunu savundular.

Kars'ın Digor, Selim ve Sarıkamış ilçesinde de etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Karayolları ekipleri çevre yollarda kar temizleme çalışmasına başladı. Kağızman ilçesinin Denizgölü mevkisinde ise Aras Nehri'nin taşması sonucu ulaşım tek şeritten sağlanıyor.

İl genelinde çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtilirken İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri de kapalı yolların açılması için tipinin dinmesini bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 10:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?