6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kars'ta kurtuluş bayramı

KARS'IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 89. YILDÖNÜMÜ TÖRENLERLE KUTLANDI

Kars'ın Düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen ilk törene Vali Ahmet Kara, 14. Mekaniğe Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozmuş, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kars'ın kurtuluşu temsili olarak canlandırıldı. Siyah paravanların açılmasıyla birlikte 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Teğmen Sarkan Soysal, beyaz gelinlikli hürriyeti temsil eden lise öğrencisi Gözde Ağkoç'un başındaki siyah örtüyü açtı.

Gözde Ağkoç da gelinliğin arasından çıkardığı Türk bayrağını alkışlar arasında öptü. Daha sonra Gözde Ağkoç ve Teğmen Serkan Soysal, il yöneticilerinin bulunduğu platforma geçti. Burada Teğmen Serkan Soysal, Vali Ahmet Kara'ya tekmil vererek, "Kars kurtulmuştur sayın valim" dedi. Vali Kara da bayrağı öperek teslim aldı.

14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli bir subay tarafından, günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yapıldı. Daha sonra kürsüye çıkan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, "Kars savunması dünyada çok geniş yankı bulmuş yayımlanan şehir kuşatma koleksiyonlarında destansı bir kahramanlık öyküsü ve benzersiz bir direniş olarak nitelendirilmiştir. Yaşanan kısa süreli işgallere 1829 Edirne, 1856 yılında imzalanan Paris Anlaşması ile son verilmiştir" şeklinde konuştu.

Havanın kapalı olmasından dolayı törenler Bölge Bando Komutanlığı'nın vermiş olduğu konserle son buldu. Törenler Akşam İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda Bedirhan Gökçe konseriyle son bulacak.

KARS'IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 89. YILDÖNÜMÜ TÖRENLERLE KUTLANDI
KARS'IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 89. YILDÖNÜMÜ TÖRENLERLE KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 15:43:01
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 16:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?