5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars'ta öğrencilere yardım yapıldı

Verenel Derneği'nin başlattığı ve İstanbul Esenyurt Belediyesi'nin desteklediği 'Eğitime Destek Kampanyası' kapsamında Kars'ta ihtiyaç sahibi 206 erkek öğrenciye giyim-kuşam, 500 kız öğrenciye de terlik yardımı yapıldı. 

Alparslan Lisesi'nde düzenlenen yardım dağıtımı törenine Verenel Derneği Genel Başkanı Mehmet Kaçan, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gökhan Altun ve davetliler katıldı. Kars ve Esenyurt Belediye Başkanları Alibeyoğlu ve Kadıoğlu'nun öğrencilerle birlikte sıralarda oturduğu sınıfta bir konuşma yapan Verenel Derneği Genel Başkanı Mehmet Kaçan, "Değişik illerde öğrencilerimize hazırladığımız 5 bin hediye paketine ilaveten öğrencilere burs, giyim ve kırtasiye, yardıma muhtaç ailelere de ev kirası, giysi ve sağlık yardımlarımızla toplumumuzun bütün dertlerine deva olmaya çalışıyoruz. Yurt genelindeki çalışmalarımıza yardımseverlerin desteğiyle devam edeceğiz" dedi. 

Kaçan, başkanı bulunduğu Verenel Derneği'nin amacı ile ilgili olarak da şunları söyledi: 

''Toplumun sosyoekonomik düzeyini yükseltmek, tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve tanıtılmasına katkıda bulunmak, toplumda sosyal sorumluluk bilincini, yardımlaşma ve dayanışma şuurunu geliştirmek başlıca görevimizdir. Ülkemizde ve diğer ülkelerde her nerede olursa olsun, meydana gelen her türlü afete maruz kalmış, olağan ve olağanüstü zamanlarda; savaş, deprem, sel, yangın gibi nedenlerle sıkıntıya düşmüş bütün insanlara ulaşmayı hedefliyoruz. Bakıma muhtaç, kimsesiz, veya yalnız ihtiyarlar, sokakta kalmış kimsesizler, çocuklar ve gençler, evlenmek isteyen muhtaç kimselerin de yardımına koşuyoruz. İşsiz veya yeterli geliri olmayan kimseler ve aileler, adı ne olursa olsun bir üçüncü kişi veya kurumun desteğine ihtiyaç duyan tüm kimselere her türlü gıda, giyim, sağlık, temizlik maddesi, eğitim, yakacak, kira, barınma, yuva kurma, iş kurma, konut gibi bütün hususlarda adımlar atıyoruz. Amacımız, ayni, nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunarak topluma kazandırmak için her türlü eğitim ve
öğretim yerleri temin etmek ve sağlamak, tüm eğitim ve öğretimlerini ülkemiz menfaati için vermektir. Toplumun menfaatine olacak her türlü faaliyeti destekleyecek çalışmalar yapmak bizim görevimizdir. Derneğin amaç edindiği yardım ve hizmetler herkesin yararına açık olup, belli bir yöre veya kitle ile sınırlı değildir. Bu nedenle amaç edinilen yardım ve hizmetler yönünden renk, dil, din, ırk, mezhep, siyasi veya felsefi görüş, sınıf, cinsiyet, bölge, ülke ve benzeri hiçbir ayrım yapmaksızın herkesin yardımına koşarız. Derneğimiz hiçbir şekilde siyasetle uğraşmaz." 

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise öğrencilik yıllarında bu sıralarda otururken çok farklı duygular içerisinde olduğunu, lise 1. sınıfta kasaplık, lise 2. sınıfta inşaat demirciliği, lise son sınıfta da kalfalık işlerini yaptığını belirterek, "Yani hem çalışıyordum hem de okuyordum. Sizlerle bu yaşları tekrar paylaşmayı çok istiyorum. Bana bu duyguları yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerden tek dileğim var; o da tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak olgusundan
ayrılmayın" diye konuştu. 

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da Verenel Derneği'ne ve Esenyurt Belediyesi'ne yardım adresi olarak Kars'ı seçtikleri için teşekkür etti. 

Daha sonra Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu, Kars Belediye Başkanı Alibeyoğlu ve Verenel Derneği yöneticileri tarafından öğrenciler giydirildi. Ardından Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gökhan Altun ile Alibeyoğlu, yardımların anısına Kadıoğlu ve Verenel Derneği Genel Başkanı Kaçan'a plaket verdiler.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?