5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars'ta öğretmenler günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü ülke genelinde olduğu gibi Kars'ta da törenlerle kutlandı.

Törenlerde Digor ilçesi köy öğrencilerinden oluşan çocuk korosu büyük beğeni topladı.

Valilik önündeki Atatürk anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk konulmasıyla başlayan tören, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda devam etti. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende öğretmenlik mesleğine yeni başlayanlar adına bir konuşma yapan Cumhuriyet Lisesi öğretmeni Çiğdem Beytul, öğretmenlik mesleğinin önemine değindi. Emekli öğretmenler adına konuşma yapan emekli öğretmen Tuncay Damat da öğretmenlerin yaşamları boyunca kutsal bir görevi ifa ettiklerini belirtti. Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici ise günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Kars'taki eğitim seviyesinin artırılması yönünde bir dizi çalışmaların olduğunu söyledi.

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden de, "Dünyanın bilgi toplumuna geçtiği günümüzde çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş bilgi ve teknoloji ile tanışmalarında evrensel değerler ve kültürlerle buluşmalarında ve nitelikli yaşam oluşturabilmelerinde öğretmenlerimizin üstlendikleri sorumluluklar günümüzde daha artmıştır. Eğitim sürecinde kazanımların insan yaşamı üzerinde büyük etkisi bulunduğundan siz öğretmenlerimiz söz ve davranışlarınızı örnek alan öğrencilerimizin yaşamlarına yön vermektesiniz. Bugün okullarımızda özel bilgisayar derslikleri, modern laboratuarlar, ana okul ve ana sınıfları ile eğitim sistemimizi modernleştirme açısından önemli çalışmalar gerçekleştirilmektedir" dedi.

Öğretmenlere de seslenen Vali Erden, "Cumhuriyetin en güzel varlığı olan ve sizlerin eline teslim edilen çocuklarımıza modern Türkiye'nin gençleri olarak gönülleri Atatürk ve vatan sevgisiyle sizleri bilimle dolu, kendisine, ailesine, milletine faydalı bir birey ve vatandaş olarak yetiştirmek sizin en başta gelen göreviniz olmalıdır. Çağdaş Türkiye'nin çağdaş vatandaşlarını yetiştirecek değerli öğretmenlerimizin üstlenmiş oldukları bu kutsal görevi başarıyla yerine getireceklerine olan inancımı belirtiyorum" diye konuştu.

Öğretmenlerin şiir okunmasından sonra 2008 yılı içinde emekli olan 17 öğretmene 'Hizmet Şeref Belgeleri' verildi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin and içme töreni, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, Türk Halk Müziği öğretmenler korosunun konseri ve Türk Halk Müziği Digor Gönül Korosu'nun konseriyle program sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 18:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?