5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars'ta seçimin bilançosu ağır: 236 yaralı

Kars'ta, seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte son 3 gün içinde çıkan kavgalarda yaralananların sayısı 236'ya yükseldi.
Kars ve ilçelerine bağlı birçok köyde seçim sonrası çıkan kavgalarda 28 Mart akşamı 96 kişi yaralanırken, 29 Mart günü 110 ve bugün de 30 yaralı hastaneye getirildi. Son 3 gün içinde yaralı sayısının 236'ya ulaşması sonucu Kars Devlet Hastanesi'nde sıkıntı yaşanması sebebiyle istirahatte olan doktorlar göreve çağrıldı. Olayların ardından durumu ağır olan 76 kişinin beyin tomografisi çekildi. Durumları ciddiyetini koruyan 17 kişi, Erzurum'da çeşitli hastanelere sevk edilirken, 5'i ameliyatlı 21 yaralı ise Kars Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 198 kişi de ayakta tedavi edilerek evlerine gönderildi. Ambulansların gün boyu Erzurum'a yaralı taşıması sebebiyle ağır yaralı hastalar da saatlerce ambulans beklemek zorunda kaldı.
Öte yandan, Kars şehir merkezinde herhangi bir olay yaşanmadığı bildirilirken, olayların ağırlıklı olarak köylerde yaşandığı kaydedildi. Olayların yaşandığı köyler ise şunlar:
"Merkeze bağlı; Mezra, Halefoğlu, Hasçiftlik, Bozkale, Selim İlçesi'ne bağlı; Aşağı Damlapınar, Kaynarlı, Digor İlçesi'ne bağlı Yaylacık, Susuz'a bağlı Aynalı, Arpaçay'a bağlı Melik, Akyaka'ya bağlı İncedere ve Kağızman İlçesi'ne bağlı Camuşlu."
Kavgalara karışan şahısların silah, bıçak, odun sopa, demir sopa, kazma, kürek ve taş gibi aletler kullandığı belirtildi.
Jandarma ekiplerinin, kentte güvenlik tedbirlerini artırdığı bildirildi.
KARS -İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2004 Çarşamba 01:58:13
Güncelleme :31 Mart 2004 Çarşamba 02:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?