6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kars'ta sıcaklık 5 derece!

Yağmur, dolu ve rüzgarın etkili olduğu Kars'ta hava sıcaklığı 5 dereceye kadar düştü. Vatandaşlar yaz mevsiminin sıcaklığını doya doya yaşayamamaktan dert yanarken, Temmuz ayında bile üşüdüklerini söylediler.

Mevsim boyunca sıcak yüzü göremeyen Karslılar bugün de gün boyu etkili olan soğuk hava karşısında şaşırıp kaldılar. Hava sıcaklığının bir anda 5 dereceye kadar düştüğü kentte yağmurla birlikte etkili olan dolu vatandaşları şaşkına çevirdi. Doluyla birlikte hava sıcaklığında büyük düşüş yaşandı.

Sabah saatlerinde 20 derece olan sıcaklık akşam saatlerine doğru 5 dereceye kadar düştü. Aniden bastıran doludan kaçan vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu. Caddeler kısa süreliğine beyaza bürünürken yaşananlar
ağır kış aylarını aratmadı.

VATANDAŞ KIŞLIK ELBİSESİNE BÜRÜNDÜ

Bazı ağaç dallarının kırılmasına da neden olan rüzgardan kaçanlar işyerlerine sığındılar. Birçok kişi kışlık elbiseleriyle dışarı çıkarken bazıları da ısınmak için kazaklarına büründüler. Soğuk havadan en çok bebekler etkilendi. Anne ve babalar bebeklerini üşümesinler diye battaniyelere sardılar. Soğuktan etkilenen yaşlılar da uzun yıllardır ilk defa bu mevsimde soğuk havaya tanıklık ettiklerini söylediler.

ÇAY BAHÇELERİ BOŞALDI

Kent merkezindeki üstü kapalı çay bahçeleri bile soğuk hava nedeniyle tamamen boşaldı. İşletmeciler çay bahçelerine kilit vurmak zorunda kaldılar. Esnaflar, soğuk hava ve sürekli yağan yağmur yüzünden iş yapamaz hale geldiklerini belirttiler.

Karslılar ayrıca, mevsim boyunca sürekli yağan yağmur nedeniyle arazilerdeki otların çürüdüğünü, doluyla da meyve ve sebzelerin zarar gördüğünü vurgulayarak, "Bu yıl yaz mevsiminden bir şey anlamadık. Adeta kışı yaşadık. Bir yandan rüzgar, bir yandan soğuk, bir yandan yağmur, diğer yandan da dolu bizi perişan etti. Zaten ekonomik sıkıntının içinde olan halk bu mevsim çilesiyle de iyiden iyiye perişan oldu. Görüyorsunuz işte halimiz her gün böyle" diye dert yandılar.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 18:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?