5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars'ta sinema şöleni

Kars Belediyesi ve Ankara Sinema Derneği işbirliğiyle düzenlenen 10. Avrupa Filmleri Festivali’nde gösterilen çizgi filmleri izlemeye gelen çocuklar, salonda yer bulamayınca sahneye akın etti.

Kars’ta düzenlenen 10. Avrupa Filmleri Festivali’nde, Fransa’da 25 yıldır düzenlenen ve dünyanın en önemli kısa film etkinlikleri arasında yer alan Clermont-Ferrand Uluslararası Kısa Film Festivali’nde gösterilen çizgi filmler yer aldı. Kars Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde
gerçekleştirilen gösterimde, ’Dünyanın Sonunda’, ’Çöpçü’, ’Beyefendiler’, ’Denizde Yaşayan Tek Gözlü Dev’, ’Yoldan Çıkmalar’, ’Bir Daire ve Altı Davulcu İçin Müzik’, ’Kafesteki Kuşlar Uçamaz’, ’Gece Boğa Güreşi’ ve ’Kilisenin Üstünden Atlamak İsteyen İnek’ isimli Belçika, Fransa, İsveç kısa çizgi filmleri gösterildi.

Türkçe alt yazılı gösterilen çizgi filmleri izlemek için 400 kişilik salona yaklaşık 900 çocuk akın edince, koltuklarda ikişer ve üçer gruplar halinde oturmak zorunda kaldılar. Koltuklarda yer bulamayan bazı öğrenciler yerlere otururken, bazıları da filmleri sahne bölümünde izlediler. Dev ekranda ilk kez çizgi film izleyen bazı çocukların perdeye iyice yaklaşarak, çizgi film kahramanlarına dokunmak istemeleri ise ilginç görüntüler oluşturdu.

Filmlerin yarısında verilen mola esnasında salona gelen Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kendisine teşekkür eden çocuklarla sohbet eden Alibeyoğlu, "Sizler için daha büyük projeler hazırlıyorum. Kültür ve sanatı sizlerin önüne sereceğim ve her biriniz birer kültür ve sanat aşığı olacaksınız. Ne yapıyorsam sizler için yapıyorum. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız" dedi.

KARS (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2004 Pazar 12:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?