5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars'ta siyaset kızıştı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) tatile girmesiyle birlikte Milletvekilleri siyasete seçim bölgelerinde devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Çetin Bilgir, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır'ın CHP'lileri vatanperver olmamakla suçladığını belirterek, "CHP'lilere 'Vatansever değildir' diyen insanlar çarpılırlar" ifadelerini kullandı. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kars Milletvekili Zeki Karabayır ise CHP'li Milletvekillerinin bir çok şeyi istismar ettiklerini söyleyerek, ''Herkes bıraksın lafı, bıraksın şovu gelsin Kars'a bir çivi çaksın'' şeklinde konuştu. 

CHP İl Başkanı Çetin Bilgir, AK Parti'nin kapatılmaması, Konya'daki yurtta meydana gelen patlama, AK Parti Kars Milletvekillerinin basın toplantısı ve AK Parti'nin 'Siyaset Akademisi' ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Bilgir toplantıda ilk olarak AK Parti'nin kapatılmamasına değindi ve, "Umuyoruz ki adı geçen parti bir daha benzeri Anayasal suçu işleme girişiminde bulunmaz" dedi. 


TÜRKİYE'DE TEKKE VE ZAVİYELER HENÜZ KAPATILMADI MI? 

Bilgir, daha sonra Konya'da yurtta meydana gelen patlamalarla ilgili gelişmelerden söz ederek, "Kur'an kursunda ölen genç kızlarımıza ve yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyoruz. Bu olaydan ders çıkarmamız gerek. Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi, 'Ders alınsaydı, tarih tekerrür eder miydi hiç.' Kim, burada, ne eğitimi, hangi tarikatın eğitimini yaptırıyordu? Devletin yaptırdığı Kur'an kurslarının yarısı boş, öğrencisi yok. Demek ki amaç Kur'an öğretmek değil. Kontrolsüzlük had safhada. Diyanet ve müftülük kendi bilgilerinin olmadığını hatta kendilerine bağlı olmadığını beyan ediyor. Böylelikle göz yumduklarını örtülü olarak kabulleniyorlar. Bu durumun daha büyük bir görev suçu olduğu ve hatta görevi kötüye kullanmak suçunu oluşturduğu ortadayken kimse bu durumu sorgulamıyor. Elbette ki, hukuksal kurumlarımız üzerine düşeni yapacaklardır, muhtemelen. Kars'taki durum bunun benzeridir. Birçok yasadışı yurt ve eğitim kurumu var. İl ölçeğinde bu ev ve binaların sayısının bine ulaştığından bahsedilmekte. Her ilçede bu tür yapılanmaların olduğu, yurtların tarikatçı yetiştirdiği herkesçe bilinmekte. Ama bir tek devletin ilgili birimleri bu durumu bilmemekte. Bu yurt okullarında çocuklar sağlıksız koşullarda barındırılmakta, siyasi eğitim verilmekte, gerici ve çağdışı yönlendirmeler yapılmaktadır. Bu yanlış yapılanmaların önlenmesi, üzerine gidilebilmesi için Konya'daki gibi bir durumun mu ortaya çıkması gerekiyor? Yoksa daha da önemlisi Türkiye'de tekke ve zaviyeler henüz kapatılmadı mı? Türkiye ve AK Parti anlayışı Konya'daki çöküntünün altında kalmıştır. İlgisiz olunur ise, neredeyse, devlet de kalmak üzeredir" diye konuştu.

CHP'LİLERE VATANSEVER DEĞİLDİR DİYEN İNSANLAR ÇARPILIRLAR 

AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ile Mahmut Esat Güven'in geçtiğimiz günlerde düzenlenen basın toplantısıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Çetin Bilgir, "AK Parti'li Milletvekilleri geçtiğimiz günlerde düzenledikleri basın toplantısında kendilerini vatanperver, CHP'lileri ise vatanperver olmamakla suçladılar. CHP'lilere 'Vatansever değildir' diyen insanlar çarpılırlar. Üstelik 'Siz' ve 'Biz' üzerine vatanseverlik değerlendirmesi yapmaya kalkarsak onlar gerçekten
çarpılırlar. AK Parti ve CHP vatanseverlik kıyaslaması mı? Bakın gerçekten çarpılırsınız. Devletin en yüksek mahkemesi devlet nizamına, Anayasa'ya aykırı davranışınızı sabitlemiş, suçlu bulmuş, ceza vermiş ama siz vatanseversiniz biz değil, öyle mi?" şeklinde konuştu.

HİÇBİRİMİZİN VATANSEVERLİK ÖLÇÜSÜ BİRBİRİNDEN AZ VEYA ÇOK DEĞİLDİR 

6 sayfalık, 23 yerde 'Vatanseverlik' kelimesinin geçtiği basın açıklamasında AK Parti ile CHP'yi karşılaştıran Bilgir, daha sonra şunları söyledi:
"Halkın ununu, ekmeğini, hamurunun mayasını bile siyaset yardımıyla ranta dönüştüren, her türden kamu ihalesini kendi aralarında yolsuzca ve pervazsızca paylaştıran, çelişkiler sonucu yakınları yargılanan ve hapis yatan bu iktidarın her ölçekteki mensupları mı vatansever, yoksa bunlara dur diyen muhalefet temsilcisi CHP'liler mi vatansever. Yaptıklarını sata sata bitiremedikleri Cumhuriyet'i kuran CHP'mi vatansever yoksa yapılanları ABD'ye, AB'ye pazarlayan ve bunu da 'Babalar gibi satarım' diyerek böbürlenen AK Parti'liler mi vatansever. Ülkeyi, vatan toprağını peşkeş çekenler mi vatansever, karşı çıkanlar mı vatansever? Kars'tayız, sınırda yaşıyoruz hepimiz, burada vatanseveriz. Hiçbirimizin vatanseverlik ölçüsü birbirinden az veya çok değildir. Ama bunu kendi ölçeklerinde birtakım şeylere gerekçe oluşturarak başarısızlıklarının üstünü örtme kaygısıyla bu tür şeylere sarılan insanlar bir gün Kars halkından gereken dersi alacaklardır." 

Bilgir, son olarak AK Parti'nin 'Siyaset Akademisi'nden mezun olan memurları konu edindi ve, "Kars'taki diğer devlet kurumlarının da diploma alsınlar, almasınlar hepsinin peşindeyiz. Biz cumhuriyetin savunucusuyuz. Cumhuriyetin kuralları neyse hepsinin gerçekleştirilmesi için de ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bunu siyaset kurumuna dönüştürenlerden de bunun hesabını soracağız. Bunu gerek Meclis'te (TBMM) soracağız gerek halkın oylarıyla ama mutlaka soracağız" dedi.

DİĞER PARTİLER AK PARTİ'NİN HİZMETLERİNİ SAHİPLENİYORLAR 

AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, AK Parti İl Başkanı Ramazan Karakelle ve Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen de bir basın toplantısı daitim verilmekte, gerici ve çaüzenleyerek gelişmelerle ilgili bilgi verdiler ve ardından da başta Ana Muhalefet Partisi CHP olmak üzere diğer partileri AK Parti'nin hizmetlerini sahiplenmekle suçladılar.

CHP, BU MEMLEKETTE TEK BİR ÇİVİSİ OLMADIĞI HALDE ORTALIKTA DÖNÜP ŞOV YAPIYOR 

AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, "Beni üzen CHP'li Milletvekili arkadaşlarımız ve CHP'nin teşkilatları birçok şeyi Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolunda olduğu gibi istismar ediyorlar. Nitekim CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, BTK ile ilgili bir kitapçık dağıtmış. Burada CHP'nin ve sayın Milletvekili Ensar Öğüt'ün katkısının çok olduğu yazılıyor. Bu da tipik bir CHP kurnazlığıdır. Bu memlekette tek bir çivisi olmadığı halde hep ortalıkta dönüp şov yapma peşindeler. Bu, Türkiye genelinde de
böyledir, Kars'ta da böyledir. Her zaman yaptıkları şovlarda olduğu gibi 'Tezek'lerle kürsülere çıkıyorlar. Oysa onlar iktidardayken millet tezekleri okullarda yakıyordu. Dolayısıyla o şovlar gibi yine böyle bir bildiri hazırlamışlar. Ben şahsen onları okumaya bile utanıyorum. Bir milletvekilinin böyle yapması bana göre tarif edilmeyecek bir durumdur. 'Biz bu işin peşini bırakmadık' diyorlar. Yani bütün dünyanın, bütün devletlerin ilgilendiği, Orta Asya'dan, Çin'den başlayıp Londra'ya kadar gidecek bir projenin bir Milletvekili tarafından böyle sağda-solda dürtüklemeyle, bir vakıf tarafından gündeme getirilmesiyle ilgili güya hükümeti uyarmışlar ve hükümet de ondan sonra bu projeyi yapmış. Bir çayın üzerine köprü yapıyorlarmış gibi bu büyük olayı bu kadar basite alıyorlar. CHP'nin ve orayla ilgili birtakım insanların seviyesini gösteriyor. Türkiye genelinde de böyledir. CHP'nin seviyesi budur işte" ifadelerini kullandı.

MİLLİYETÇİLİK, MUHAFAZAKARLIK, VATANPERVERLİK, HİZMETLE OLUR 

Kars'a hizmet yapmış insanların hiçbir zaman ağızlarını açıp bir şey söylemediklerini de ifade eden Karabayır, "Hem insanlar, hem partiler, hem işadamları 'Yapmamışlar' bağırıyor. Dikkat edin şimdi, DYP döneminde yapılmış, Menderes döneminde yapılmış, Özal döneminde yapılmış. O insanlar 'AK Parti şunu yaptı, bunu yaptı' gibi hiç tenkit etmiyor. Peki kim ediyor? Kars'a bir çivi çakmamış partiler ediyor. Bu çok önemlidir. Ayrıca, iş adamları bazında söyleyeyim, bu memlekette insanların bir kısmını bölücülükle suçlayan, bu memlekette milliyetçiliği, muhafazakarlığı kimseye bırakmayan, memleketin sahibini kimseye bırakmayan iş adamlarına bakın hiç birinin bir çivisi var mı? O suçladıkları adamlar yaptılar bunları. Kim yaptı? İsmail Aytemiz yaptı, Resul Yıldız yaptı. Yani suçladıkları adamlar yaptı. Bundan sonra böyle şeyleri kimse yapamaz, yapmamalıdır da. Çünkü yapacaksan, eğer hizmet edeceksen ilkin geleceksin o milliyetçilik, muhafazakarlık, vatanperverlik, hizmetle olur. Böyle tenkitle olmaz. İşin kaymağını kendin gidip alacaksın, alttan gireceksin, üsten gireceksin, 'İşin sahibi benim' diyeceksin ama bir çivi çakmayacaksın ve 'Bölücü' dediğin adam, ayırdığın adam gelecek burada hizmet yapacak. Bunu partiler için de söylüyorum, şahıslar için de söylüyorum. Herkes bıraksın lafı, bıraksın şovu gelsin Kars'a bir çivi çaksın, hizmet etsin. CHP'nin şu Kars'ta Allah aşkına tek bir tane çivisini gösterin bana. Bunu aitim verilmekte, gerici ve çaöblür partiler için de söylüyorum. Öbür partiler de şu anda iktidarda değil ama grubu olan partilerden de bakın. Burada bir çivisi var mı? Ama Kars'a geliyorum bir bakıyorum gazetelerde milletvekilleri köşe yazılarında tenkit ediyorlar. Buraya hastane yapılmadığını bile söylüyorlar. Açık söylüyorum MHP'nin 3 yıl elinde sağlık kurumu kaldı. Hastaneler onların elindeydi. Bizim o zamanlar hastanelerimizde doktorlarımız yoktu. Şimdi hastanelerin hepsinde doktorlar var. Üstelik sağlık ocaklarında bile doktorlar var. Dolayısıyla herkes hizmet ettiği kadar konuşsun. Tenkit yaparken, 'Ben ne yaptım, hangi taşı kaldırdım, hangi hizmeti yaptım' onu konuşsunlar" şeklide görüşlerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 12:39:38
Güncelleme :3 Ağustos 2008 Pazar 12:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERGARSLI IP: 88.224.190.xxx Tarih : 3.08.2008 13:20:24

Sayın Zeki KARABAYIR yaptıklarını değilde yapmadıklarını söylemişsin.Yaptıklarınıda ben söyleyeyim.Bütün daire müdürlerini değiştirdin,Milli Eğitimde sizden izinsiz bir kimsenin işi yapılmıyor,personel alımlarında kağızman ve digora öncelik tanıdınız,temelini atıpta yaptığınız bir yatırım var mı,şeker fabrikasını bile satıyorsunuz.gelelim belediyeye kaç kişi kadro aldı bilmiyorum ama seçimde AKP ye oy verenler mevsimlik olarak belediyeye yerleşti ve kadro aldı,belediye binasında TURGUTREİS'İN tabelasını görmüyor musunuz,belediyenin dibindek petrolü görmüyor musunuz,buna kim izin verdii sizin haberiniz vardır.Bunları kars halkına lütfen açıklayın çünkü icraatlerınız bunlar.


emrahunaloglu.tr.gg KARS IP: 78.160.178.xxx Tarih : 3.08.2008 20:31:40

al bırını vur ötekını babamda karsdan aday olsa oy falan yok hepsi boş bogaz olmuş konuşuyo........


Serhat Deniz İZMİR IP: 88.236.14.xxx Tarih : 3.08.2008 15:21:44

Söylediklerinizde ve eleştirilerinizde haklı olmanızı çok isterdim fakat değilsiniz, cumhuriyetin ilanından beri solun kalesi olan Kars'ta solu ve sosyalist düşünceyi bitirdiniz ve bitirdik, bitirdik diyorum çünkü bunu elbirliğiyle yaptık, solcu olmayan insanları seçtik, solcu olduğumuz halde sağ partilere oy verdik, solcuyuz dedik ırkçılık şövenistlik yaptık ve gelinen son durum ortada. Ak parti milletvekili memlekete bir çivimi çaktınız demiş, haksızda değiller tabi, kendi köyünüze bir yatılı ilköğretim okulu yapılmasına öncülük ettiniz onunda yıllar geçmesine rağmen süpekiasyonları halen sürüyor yani birsürü şaibe, Ak partililerinde Belediye başkanı dışında pek kaydadeğer hizmetleri yok desem yeridir, beyler biz bu memleketi birlikte mahvettik, şimdi yeni yeni birşeyler olmaya yüz tuttu bunuda kısır politik çekişmelerinizle engellemeyin bu memlekete birşeyler veremiyorsak bari birşeyler yapmak isteyenleri engellemeyelim, seçim kokusu alınca birden ortaya atılıyoruz bir sürü vaatler bir sürü projeler derken seçim bitiyor herşeyde unutuluyor, yine olan benim halkıma ve Serhat Karsı'ma oluyor. Kısacası şövenist duygularla, yalanla, kandırmacayla politika yapanlara karşıyız biz işini bilen değil, iş bilen politikacılar istiyoruz. Saygılarımla


mustafa akdemir IP: 81.215.62.xxx Tarih : 3.08.2008 18:29:28

Sayın Bigir,siz milletvekilliği döneminde etnik ayrımcılık yaparak çok kötü bir sınav verdiniz.Şimdi de ilk seçimlerde milletvekili olmak için CHP yi kullanmaya çalıştığınızı çocuklar bile biliyor.Kusura bakmayın bunun adı kapkaç siyasetidir.Malesef hiç şansınız yok.Boşuna zaman ve para harcamayın.Saygılarımla


mustafa akdemir IP: 81.215.62.xxx Tarih : 3.08.2008 18:41:49

Sayın Karabayır,Sayın Aytemiz ve Resul Yıdız'a kim bölücü demiş.Her ikisine de karslılar derin bir sevgi ve saygı duyuyor.Bu iddianızı ispata davet ediyorum.Lütfen,kafaları karıştıracak ifadelerden kaçınalım.Siz milletvekilisiniz,daha objektif değerlendirmeler yapmalısınız.Değerli büyüklerimize bölücü diyen şerefsizi biliyorsanız hakkında suç duyurusunda bulunun.Okunu atıp yayını saklamayın.Ayıptır.


oktay demirci IP: 212.156.62.xxx Tarih : 5.08.2008 14:14:26

Pardon Çetin Bilgir DSP'li değilmiydi.Bak sen şuna şimdide CHP'li mi olmuş.Vah karsım vah. sen bunlarıdamı görecektin.Düne kadar CHP liler hakkında atıp tutuyordu şimdide ateşli bir partili olmuş.Bunlar Kendi çıkarları uğruna yapmayacakları iş yoktur. Çetin bilgir MHP ye gitseydin daha iyi değilmiydi.Senin döneminde Solculara yapılan eziyetleri karslılar unutmadı.Irkçı faşistlere geçit vermeyelim.