6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kars'ta su kaynakları bile dondu

Kesintisiz akan çeşmelerin bile buzla kaplandığı Kars'ta 2 bin 500 abonenin suyu dondu. 

Kars'ta kesintisiz olarak 71 yıldır aktığı ve hiç donmadığı belirtilen Borluk Suyu'nun geldiği Azeri Çeşmesi dondu. 

Turan Şener, Fethali Kılıç’ın daha sonradan hayrına yaptırılan çeşmenin suyunun donması hem mahalle sakinlerine hem de belediye çalışanlarına sıkıntılı anlar yaşattı. 

İki gün önce donduğu için su alamayan mahalle sakinlerinin durumu belediyeye bildirmesi üzerine Su Otobüs ve Mezbahane (SOM) İşletme Müdürlüğü ekipleri devreye girdi. SOM Müdürü Kutfettin Çelebi ve ekibi dün ve bugün donan çeşmeyi tüp götürerek pürmüzle ısıtıp açmaya çalıştılar. Etrafı buzla kaplanan çeşmenin suyunun açılması için yapılan ısıtma çalışması, saatler geçmesine rağmen çözüm vermedi. 

Çalışmaların yarın da devam edeceğini söyleyen SOM Müdürü Kutfettin Çelebi, çeşmenin 1936 yılından bu yana hiç donmadığını belirterek, "Maalesef gündüzleri eksi 15-20, geceleri de eksi 40'lara varan soğuklar nedeniyle bu çeşmenin de muslukları donmuş bulunmakta. Su arıza ekiplerimizle bu suyu pürmüzle ısıtarak açmaya çalışıyoruz. Ağır kış koşulları nedeniyle kentimizde bir çok su dondu. Bunlardan da en çok dışarıdaki aboneler etkilendi. Bugünlerde de yavaş yavaş apartmanlarda da bu hissedilmekte" dedi. 

20 bin su abonesinin bulunduğu Kars'ta 2 bin 500-3 bin civarında abonenin suyunun donduğunu da ifade eden Çelebi, sorunun sadece bu donlara sınırlı kalmadığını da vurgulayarak, "İlkbaharda mevsim normallerinde çalışmaya başladığımızda bu donların olduğu noktalarda ısınma başladığı zaman mutlaka patlaklıklar meydana geliyor. Bu defa da ilkbahardan kışın başlangıcına kadar donan suların patlak sonucu verdiği arızaları onarıyoruz. Bu da belediyemize büyük külfet getiriyor" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 11:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Önder BİRDAL IP: 88.230.25.xxx Tarih : 12.01.2007 18:55:25
Kars'ın suları zaten akmıyordu.Kurban bayramında üç gün kars'ta kaldım.Sadece sabah 2-3 saat sular akıyordu.Kars'ın havasıyla ve suyuyla övünüyorduk.Suyu öldü ,havasıda ölmek üzere. Yerel yönetimin su sorununu öncelikli olarak çözmesi gerekiyor.Çerme suyu su sorununu çözecek diyorlardı oda FOS çıktı.