5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars'ta 'Yeni Fırsatlar Programı' anlatıldı

AB tarafından desteklenen "Yeni Fırsatlar Programı Hibe Planı" İŞKUR tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile yatırımcılara anlatıldı.

Kars Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Vali Nevzat Turhan, İŞKUR İl Müdürü Gürsel Demircan, Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ali Güvensoy, Kars, Ardahan, Iğdır belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Bilgilendirme toplantısında konuşan İŞKUR İl Müdürü Demircan, dünya ekonomisinin hızlı bir değişim süreci yaşadığını belirtti. Demircan artan küresel rekabet ve teknolojik değişmelerin, teknoloji ve ekonomik aktivitelerin mevcut fonksiyonunu bozmakta olduğunu ve sektörler ile firmalar arasında kaynakların yeniden dağılımına neden olduğunu belirtti.

Yeni Fırsatlar Programı olarak da adlandırılan Hibe Planı Projesi’nin büyük imkanlar oluşturduğuna da işaret eden Demircan, "Bu proje kapsamında toplam 32 milyon euro kaynak mevcut olup, bu kaynağın 24 milyon euro’su Avrupa Birliği (AB), 8 milyon euro’su hükümetimiz tarafından karşılanacaktır. Her bir proje için verilecek miktar en az 10 bin euro, en fazla 375 bin euro’dur. Hazırlanacak projenin maliyetinin yüzde 90’ı Hibe Planı Programı’ndan, yüzde 10’u da başvuruda bulunan kuruluşlar tarafından karşılanacaktır. Hibe Programı’ndan bölge illerinin azami derecede faydalanmasını sağlamak için, kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşlarımız yöremizin ekonomik özelliklerini dikkate alarak AB’nin koşullarına uygun projeler hazırlamaları gerekmektedir" diye konuştu.

Hibe kredileri uzmanı Mustafa Aydın ise başvuru koşulları, hibe çeşitleri, projenin amacı, yörelere göre neler yapılabileceği ve AB’nin istedikleri konusunda genişçe bilgi verdi. Küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekleyen projeler ile istihdam ve eğitim olanakları yaratabilecek yenilikçi projelerden söz eden Aydın, projelerin "Katılım Öncesi Destek Programı" çerçevesinde destekleneceğini söyledi. Aydın ayrıca AB’nin projelerin uygulanması için Türkiye’deki devlet kurumlarıyla yakın temas içinde çalışacağı ve İŞKUR’a destek vereceğini söyledi. Projeyle ilgili olarak daha geniş bilgiler ise İŞKUR müdürlüklerinden veya (http://www.iskur.gov.tr http://www.deltur.cec.eu.int) web sitelerinden temin edilebilir.

KARS-(İHA)
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2004 Cuma 16:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?