5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

KAÜ-ÖDER'e polis engeli

Kars'ta baskı gördüklerini ileri sürerek basın açıklaması yapmak isteyen Kafkas Üniversitesi Öğrenci Derneği (KAÜ-ÖDER) üyeleri, basın açıklamasının yapılacağı yere kadar slogan atmak ve pankart açmak isteyince polis tarafından engellendi. Pankartları indirmeleri konusunda ikna edilen öğrenciler, bu defa da tepkilerini uygun adım yürüyerek gösterdi.

KAÜ-ÖDER'in bulunduğu Kazımpaşa Caddesi üzerindeki bina etrafında emniyet güçleri geniş güvenlik önlemi aldı. Emniyet Müdürü İbrahim Demirci'nin de hazır bulunduğu bölgede, basın açıklaması için ellerinde dövizlerle dışarı çıkan KAÜ-ÖDER'e üye yaklaşık 20 öğrenci, slogan atmaya başladı. Basın açıklamasının yapılacağı Digor Durağı'na kadar slogan atıp döviz açmak istediklerini söyleyen öğrenciler, emniyet güçleri tarafından uyarıldı. Döviz açmadan ve slogan atmadan gitmelerine izin verilmesine rağmen, gençlerden bazıları demokratik haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ve kesinlikle döviz açarak yürümekte kararlı olduklarını söyledi. Emniyet güçleri de döviz ve slogan atarak yürümeleri halinde 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçu işleyeceklerini hatırlattı.

Bu arada, eski DTP İl Başkanı Avukat Mahmut Alınak devreye girdi. Alınak, "Bunlar demokrasinin bir gereğidir. Bu yasaya aykırı değildir. Bu uygulamalar insanlara dağın yolunu göstermektir" ifadelerini kullandı.

Tartışmaların sürmesi üzerine öğrencilere dönerek, "Söylediklerimden sakın tahrik olmayın" diyen Alınak, "Çok net söylüyorum. Şu anda kanunsuzluk yapılıyor. Sizin demokratik hakkınız şu anda gasp ediliyor. Ama biz kimseyle çatışmak ve gerginliğe sebep olmak gibi bir niyet taşımıyoruz. Benim size bir ağabeyi olarak önerim, basın açıklamanızı burada yapın. Ben şu anda burada devleti yok sayarak konuşuyorum. Biz bazı haklarımızı yok sayılmış şekilde kabul ederek tavır alıyoruz" diye konuştu.

Gençlerden bazıları, "Kesinlikle biz Digor Durağı'na gideceğiz. Biz nasıl gerekiyorsa o şekilde oraya ulaşacağız. Çünkü bu bizim demokratik hakkımızdır ve hiç kimse bunu engelleyemez. Kitle kararlıdır ve kesinlikle gidilecek" şeklinde konuştu.

Tartışmaların büyümesi üzerine döviz açmadan ve slogan atmadan basın açıklamasının yapılacağı yere gitmeyi kabul eden KAÜ-ÖDER üyesi öğrenciler, bu defa da tepkilerini uygun adım yürüyerek gösterdi. Digor Durağı'nda yapılan basın açıklamasının ardından geri dönen dernek üyeleri, yürüyüşte zaman zaman slogan atıp zafer işareti yaptı.

Sağduyulu davranan emniyet güçleri öğrencilere hiçbir müdahalede bulunmazken, basın açıklaması olaysız sona erdi. Sloganlar eşliğinde derneğe geçen KAÜ-ÖDER üyesi öğrenciler, burada da, "Kürdistan TC'ye mezar olacak' türküsü eşliğinde alkış tuttu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 17:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RECEP TAY IP: 83.66.175.xxx Tarih : 24.11.2008 13:00:59

NE VAR CANIM İNSANLAR HİÇ TEPKİ VERMEYECEKLERMİ SANKİ BU ÜLKEDE HERŞEY ÇOK GÜZEL GİDİYOR ÖĞRENCİLERİN YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI SAKINCASI HİÇTE YOK ÖĞRENCİ ARKADAŞLARA CANI YÜREKTEN KATILIYORUM GELECEĞİN AYDIN İNSANLARI BUNLAR