3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

KAÜ şantiyeye döndü

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT ALANINA DÖNDÜ

Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’de adım başı yükselen binalar ve yapılan yeni birimlerin inşaatları çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Kafkas Üniversitesi kıt kaynakları etkin, verimli ve kaliteli yönetim sorumluluğunu her zaman taşıdığını söyledi.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abaküslüm Güven, “Devletin KAÜ’ ye verdiği ödenekleri yatırımlara dengeli ve ihtiyaçlar çerçevesinde dağıtıyoruz. Bunun sonucunda yapılanma çalışmalarında büyük hız sağladık. Bu dönem içerisinde çeşitli,i birimlerimizde çok sayıda büyük onarım projeleri tamamlandı” dedi.

TIP FAKÜLTESİ PLANLANDIĞIMIZ GİBİ EKİM AYI’NDA HİZMETE GİRECEK

Kafkas Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, 2008 yılında inşaatına başlanan Tıp fakültesi’nin kısmet olur ise Eylül veya Ekim ayında hizmete gireceğini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven; “Tıp fakültesi Araştırma Hastanesi inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Eylül veya Ekim ayında hizmete açmayı umut ediyoruz. Yine Tıp Fakültesi morfoloji binası yapımı planlandığı gibi sürdürülüyor. Bu yıl sonuna kadar yüzde 74’ü bitirilecek. Önümüzdeki yıl da hizmete açılacaktır” diye konuştu.

5 BİN 200 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ SOSYAL BİLİMLER

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, çalışmaların hız kesmeden aralıksız devam ettiğini vurguladı.

Prof. Dr. Güven; “Veteriner Fakültesi Araştırma Uygulama çiftliğine yapılan modern ahırlarlar tamamlandı. Merkez Kampus alt yapı çalışmaları devam ediyor. Fen Edebiyat Fakültesi’nin 5 bin 200 öğrenci sosyal bilimler inşaatı devam ediyor ve bu inşaatında bitirilerek yıl sonuna kadar hizmete açacağız. Ayrıca 32 dairelik lojmanlar tamamlanarak hizmete girdi. Yine 32 dairelik lojmanların yapıma başlanıldı ve yüzde 50’sinin yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefliyor” şeklinde konuştu.

Kafkas Üniversitesi’nde devam eden inşaatların biri tamamlanmadan diğerin başlaması da vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılanıyor. Kafkas Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven üniversite bünyesinde yapılan çalışmaları bizzat giderek yerinde inceliyor. Çalışmalar hakkında bilgilerde alıyor.

Kafkas Üniversitesi’nin tamamlanan inşaatlarıyla bölge üniversitesi olma yönünde emin adımlarla ilerliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 17:44:03
Güncelleme :5 Temmuz 2010 Pazartesi 18:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?