6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

KAÜ törenle eğitime başladı

Kafkas Üniversitesi'nin (KAÜ) 2007-2008 akademik yılı açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, "Bugün laik-anti laik ayrışması üzerinde çalışan gruplar faaliyetlerini üniversitelere de sokma çabası içerisindedirler" dedi.


KAÜ Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Vali Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı öğrenciler adına Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik 4. sınıf öğrencisi Selvihan Nuray yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, "Bin yıldır Müslüman olan Türk milleti sanki yeni Müslüman olmuş gibi, yeni yeni tanımlamalar ve uygulamalarla karşı karşıya getirilmeye çalışılmaktadır. Yüce dinimiz kullanılarak din ve dincilik adına bir yarış başlatılmak istenmektedir.

Dinimiz tarikatlaştırılmaya, toplum ümmet gösterilmeye çalışılarak Cumhuriyetimizin kazanımları yok edilmeye çalışılmaktadır. Bugün daha çok laik-anti laik ayrışması üzerinde çalışan bu gruplar faaliyetlerini
üniversitelere de sokma çabası içerisindedirler. Ancak Büyük Atatürk'ün önderliğinde bir ulusun yeniden doğuşunu içine sindiremeyen bu güçler unutmamalıdır ki, çekilen bütün sıkıntılara ve ödenen bedellere rağmen Türk halkının sağduyusu her zaman galip gelmiştir. Kendisine yapılan haksızlıklara, dayatmalara ulusal birliğini ve benliğini tehlikeye düşürebilecek tuzaklara düşmeden varlığını sürdürmüştür" diye konuştu.


Vali Erden de konuşmasında, Kafkas Üniversitesi'nin büyüyen bir üniversite olduğunu ifade ederek, öğrencilere yeni eğitim öğretim yıllarında başarı diledi.


Konuşmaların ardından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu tarafından "Küresel İklim Değişikliği ve Türkiye" konulu ilk ders verildi. Program müzik dinletisiyle sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 02:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?