6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

KAÜ'de Atatürk'ü anma töreni

Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, "Mustafa Kemal Atatürk, her yönüyle herkesin sevgi ve saygı duyduğu bir liderdir" dedi.

KAÜ Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Vali Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, adli ve idari yargı mensupları, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Rektör Abamüslüm Güven, "Bugün, ulusumuzun kurtarıcısı ve devletimizin kurucusu kahraman asker, örnek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 69. yıldönümünde kendisini anmak ve minnettarlığımızı ifade etmek için toplanmış bulunmaktayız. 10 Kasım'ların Atatürk'ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize ve devletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür. Bugün tarihe baktığımızda aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Büyük önder ise, her yönüyle herkesin sevgi ve saygı duyduğu bir lider olmuştur" dedi.

Program kapsamında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nebahat Oran Arslan, "Atatürk'ü Anlamak" adlı bir konferans verdi. Konferansın ardından KAÜ Devlet Konservatuarı tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar söylendi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 23:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?