6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

KAÜ'den bağış kabul kampanyası

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi; kadın konulu kitap, görsel ve işitsel materyaller ile basılı diğer materyalleri kapsayan bir ‘Bağış Kabul Kampanyası’ başlattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven’in eşi Yrd. Doç. Dr. Aysel Güven, şunları söyledi:
“Özellikle büyük kentlerde sıkışmış olan bilgi-belge sağlama hizmetini ilimiz Kars'ta yaygınlaştırarak, özellikle kadınların bilgiye-belgeye ulaşma hakkını kullanmalarını, böylece, birey olarak veya örgütleri aracılığıyla gerek Türkiye'de gerek başka ülkelerde yaşanan gelişmeler, kadın hakları, kadın sorunları, kadının statüsü gibi kendi cinsiyetleriyle ilgili her türlü basılı ve görsel materyallere ulaşmalarını sağlamak istiyoruz. Geleneksel, sosyal değerlerin ve kapalı toplum ilişkilerinin yoğun biçimde yaşandığı bölgemizde kadınlar ağır bir yük ve sorumluluk altında bulunmaktadır. Toplum ve aile yaşamının her alanında; üretimde, eğitimde, sağlıkta, gıda ve beslenme alanında erkeklere göre daha fazla sorumluluk yüklenen kadınların kalkınmaya katılımı, hem ülke ekonomileri hem de kadının çalışma yaşamında ve istihdamında statülerinin yükseltilmesi açısından büyük önem taşıyan kadınlarımızın bilgiye ulaşmalarında destek ve yardımları bekliyor, desteklerle başarılı olabileceğimizi ve kampanyamızın amacına ulaşabileceğini umut ediyoruz”

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 16:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?