5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

KAÜ'ye yeni araştırma merkezi

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

KAÜ Fen Edebiyat Fakültesi kampus alanında düzenlenen törene Kars Vali Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Parlak, Kars-Ardahan-Iğdır Kalkınma Vakfı Başkanı Yıldız Laçiner, Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kurulmasına katkıda bulunan hayırseverler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan KAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Parlak, "Az sayıda hekim arkadaşla yine az sayıda personelle başladığımız kuruluş aşamasında bir ekip ruhu içersinde başarma inancı azim ve kararlılığı doğrultusunda, hep birlikte, hiç yorulmadan, devamlı daha iyisi ve daha güzelini dünya standartlarına ulaştırma gayretiyle çabaladık ve sonunda gördüğünüz gibi kısa süre içersinde fakülte ve hastanemizi insan sağlığına Kars'ımıza ve bölgemize şifa dağıtır hale getirdik. Bir taraftan hastalarımıza şifa dağıtmaya çalışırken diğer yandan bu öğrencilerimizin dünya standartlarında ülkesine ve milletine faydalı doktorlar olarak yetiştirmeye gayret edeceğiz. Sayımızın az olması azim ve kararlılığımızdan herhangi bir değişme olmaksızın çalışma azmimizde yüksek oranda artışa neden olarak çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven ise şunları söyledi:

"Kars'tan, Ardahan'dan, Iğdır'dan hastaların Kars'ta Araştırma Hastanesi olmadığı için karda-kışta zaman zaman 400 kilometreyi bulan noktalardan Erzurum'a sevk edilmesi ve buna bağlı dramatik durumun yaşanması, insanlarımızın tedavi için Ankara'ya, İstanbul'a ve İzmir'e gidişi de bizleri çok üzmekteydi. Açılacak hastanemiz her geçen gün gelişecek ve en son yenilikleri içeren cihazlarla donatarak hizmete devam edecektir. Kısa sürede bölgenin sağlık merkezi konumuna gelmek ana hedefimizdir. Kars'tan yapılan göçün önemli bir nedeni de sağlık sorunudur. Kars'ın gelişmesi, büyümesi, hak ettiği yeri alması önemli ölçüde sağlık sorunlarının çözümüne de bağlıdır. Bu bakımdan da hastanemiz Kars'ta sağlık sorunlarının çözümüne büyük katkı sunacaktır."

Konuşmalardan sonra Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne katkıda bulunan hayırseverlere, Vali Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Şeref Oguş, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, Kafkas Üniversitesi Rektörü Abamüslüm Güven tarafından plaket ve teşekkür belgeleri verildi.

Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin açılışı, Vali Erden, KAÜ Rektörü Güven, Kars-Ardahan-Iğdır Kalkınma Vakfı Başkanı Laçinel ve Tıp Fakültesi Dekanı Mehmet Parlak tarafından yapıldı.

Açılıştan sonra merkez gezilerek hastalar ziyaret edildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 18:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ IP: 81.214.220.xxx Tarih : 29.06.2008 19:21:53

karsımıza araştırma hastanesini kazandıran ve bu hastanenin acılmasında emegi gecen herkese cok teşekkur ederim karsa hayırlı olsun inşallah doktorlarımızda bu hastaneye sahip cıkarlar