7
Mayıs
2024
Salı
KARS

Kavga sahnesini gerçek sandılar

Kars Sanat Merkezi ve Kafkas Üniversitesi işbirliği ile oluşturulan kısa film atölyesinin film çekimindeki kavga sahnesini gerçek sanan vatandaşlar, kamera ve ışıkları görünce rahat bir nefes aldı. 

Olgun Arun ve Uğraş Salman'ın önderliğinde çekilen filmin yönetmenliğini Kars Sanat Merkezi Sinema Bölümü Üyesi Erdem Aydın yapıyor.

"Sessiz Atak" adlı kısa filmin çekimleri ev ortamı, Kars Kalesi, tarihi binalar ve ızgara sistemli Kars sokaklarında sürdürülüyor. 8 dakikalık filmin son sahneleri ise dün akşam Atatürk Caddesi üzerindeki kafeterya olarak kullanılan tarihi binanın önünde yapıldı. 

Filmin konusu, iki basketbol takımı arasında geçiyor. Maçı kaybettikten sonra bir barda eğlenen gençler, çıkışta önlerinden geçen karşı takımın koçuna saldırıyor. Bir anda meydana gelen kavga, vatandaşların çekimin yapıldığı alanda toplanmasına neden oldu. Önce şaşıran sonra da ışık ve kameraları gören vatandaşlar, rahat bir nefes aldıktan sonra çekimleri izledi. 30 kez tekrarlanan kavga sahnesi yaklaşık 2 saat sürerken, filmde rol alan öğrenciler işlerinin zor olduğunu söyledi. 

25 kişilik ekiple yürütülen kısa filmin tanıtımı için Kars'ta bir de gala yapılacağı öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 12:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?