6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kayak tesislerinde sezon hazırlığı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan kayak tesisleri sezona hazır hale getiriliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, ilçelerinin Türkiye'nin sayılı kayak merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Sarıkamış'ı, karıyla, pistleriyle, kayak sporu yapanlara, çamlar arasında kristal karlarıyla kaymanın keyfini yaşattığını belirten Özbilen "İlçemizde otellerimiz doldu sayılır. Kış turizmi için Sarıkamış bulunmaz bir mekan. Cıbıl Tepe kayak alanında bin 437 ve bin 807 metre uzunluğunda 2 telesiyen tesisi kuruluyor. Tatil için Sarıkamış'a gelen misafirlerimiz telesiyen ile adeta çamların üzerinde uçarcasına doğa güzelliğinin tadını çıkartacaklar. Sarıkamış Kayak Merkezi'ndeki konaklama sıkıntısını en kısa sürede gidereceğiz" dedi.

Normal kış koşullarında yılda ortalama olarak 4 ay, 8 ile 100 santimetre kalınlığında karla kaplı olan Sarıkamış'ta, en uygun kayak mevsiminin 10 Aralık-10 Nisan tarihleri arası olduğu belirtiliyor. Sarıkamış çevresi özellikle 'Alp' ve 'Kuzey Disiplini' kayak yarışmaları ile 'kayak safari' ve 'kızaklı geziler' için çok uygun bulunuyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 18:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?