5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kaygan yol sarampole uçurdu

Kars'ın Sarıkamış ilcesine bağlı Karakurt nahiyesinde bir yolcu minibüsü yolun kaygan olması nedeniyle 50 metrelik şarampole yuvarlandı. Kazada 1'i ağır olmak üzere 14 kişi yaralandı. 

Kaza, Karakurt nahiyesi Mescitli mevkiinde meydana geldi. Sarıkamış'a 3 kilometre kala meydana gelen kazada Özcan Yıldız'ın(29) kontrolünde bulunan 36 M 9203 plakalı yolcu minibüsü yolun kaygan olması nedeniyle 50 metrelik şarampole yuvarlandı. Kazada yaralanan sürücü Özcan Yıldız, Hüseyin Aktaş (60), Hakan (7), Ziyafet Yıldırım (26), Fatma(27), Yunus Emre(1), Adil Çakmak(32), Nigar Karabulak(63), Abdurrazzak Aksu(44), Hacer Alaserhat(62), Kars Devlet Hastanesi'ne, Turan Karabulut(32), Ahmet Küçük(15), Dilan Yıldırım(35) Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne ve ismi belirlenemeyen bir yaralı ise durumu ağır olması nedeniyle Erzurum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Kazada yaralananlardan Ahmet Küçük, "Yolun buz olması nedeniyle araba bir anda dönmeye başladı ve geri geri gitti. Dereye düştü. Ben camdan fırlamışım. Kalktığımda araba dereye düşmüştü. Yolda bir araç durdu ve diğer araçları durdurarak yardım istedi" dedi. 

Yaralılardan birinin durumu ciddiyetini korurken diğerlerinin sağılık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 15:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz aksu IP: 88.236.179.xxx Tarih : 23.12.2008 12:09:58

kent insanlarımız bu yoğun kış şartlarından meydan gelen bu acı olaydan herkese geçmiş olsun bu gibi acı olayların olmaması tek temenim. tabiki bu acı olaydan benim abimin olması bizleri daha çok üzdü.abime ve ailasine büyük geçmişler olsun tabiki orada bulanan herkese büyük geçmiş olsun ordaki herkes bizim abimiz ve kardeşimizdir.bütün sürücü arkadaşlarımız bu yoğun kış şartlarından daha dikkatlı araç kullanmasını rica ediyorum.malun bizim oraların hava şartları beli o yüzden bütün sürücüler daha dikkatlı olmaya davet ediyorum.tekrar herkese büyük geçmişler olsun.