5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kaymakam hastanede

Kars'ın Kağızman ilçesinde yedikleri yemekten zehirlenen ilköğretim öğrencilerini tedavi gördükleri hastanede ziyaret eden Kaymakam Çetin Çelik, zehirlenmenin nedenini araştırdıklarını söyledi. 

Bir ilköğretim okulunun yemekhanesinde akşam yemeği yedikten sonra zehirlenen 99 öğrenciden hastaneye kaldırılan 40'ının sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenildi. Karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastanede tedavi altına alınan öğrencilerden 11'i ayakta tedavi olurken, 29'unun da müşahede altında tutulduğu bildirildi. 

Kağızman Kaymakamı Çetin Çelik ve Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce, hastaneye giderek Çocuk Hastalıkları Doktoru İbrahim Ece ve Acil Servis Doktoru Mehmet Alpay Çal'dan öğrencilerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı. 

Okul yöneticileriyle de görüşen Kaymakam Çelik, akşam yemeğinde pilav, tavuk, çorba ve tatlı bulunduğu bilgisini aldı. Öğrencilerin, yedikleri yemeğin ardından karın ağrısına yakalandıklarını daha sonra da kustuklarını öğrenen Kaymakam Çelik, konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı. 

8. sınıf öğrencilerinden Taşkın Göresim, "Arkadaşlar tarafından yemeklerin koktuğu söyleniyordu. Daha sonra yemekleri bitirmemiz için kapıya 2 arkadaş koydular. Yemekleri bize zorla yedirdiler" dedi. 

Çocuk Hastalıkları Doktoru İbrahim Ece, "Akşam yemeğinde tavuk ve pilav yemişler. Bizim tahmin ettiğimiz bu bir besin zehirlenmesi. Muhtemelen ardından ishal de olabilir. Öğrencilere serum taktık. Hemen hemen hepsi toparlandı. Bu durumda ağrısı devam eden birkaç öğrenci kaldı. Onlarında toparlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 09:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aras IP: 78.184.189.xxx Tarih : 20.09.2008 10:35:13

Zehirlenmenin nedeni bellidir.AKP hükümeti dini bütün diye yemekhanenin işletmesini ehil olmayan kendi adamlarına vermiştir.Onlarda bayat tavuğu çocuklara yedirip körpecik yavruları perişan etmişlerdir.Acil şifalar diliyorum.Zehirlenmeye sebep olanlarıda Allaha havale ediyorum.