5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kaz bayramı kutlamalaları başladı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Kaz Bayramı' kutlamaları başladı.

Bayram etkinliği çerçevesinde Kazımpaşa Caddesi girişinde bir grup öğrenci ile Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven ve öğretim görevlileri toplandı. Bir kamyonet içinde getirilen 4 kaz önce bir süre araçla gezdirildi, daha sonra da 2 kaz yerde yürütüldü. Öğrenciler, ''Yaşasın 2. Kaz bayramı'' sloganları atarak uzun süre kazların arkasından yürüdüler.

Yusufpaşa Mahallesi Taşköprü yakınlarında sona eren yürüyüşün ardından Rektör Güven, "Bu ikinci Kaz Bayramımız. Bildiğiniz gibi kaz bölgemiz ve Karsımız için çok önemli ve Türkiye'deki kaz üretiminin önemli bir kısmı Kars ve Ardahan'da yapılıyor. Kaz bayramının amacı kaz yetiştirilirciğini daha da teşvik etmektir. Ayrıca kaz, ilimize gelen misafirlerimize de yemek olarak sunulmaktadır ve halkımız önem verdikleri dost ve yakınlarına kaz hediye ederler. Kazın kültürümüzde böyle bir yeri de vardır" dedi.

Kaz bayramımızın altında başka bir esprinin olduğunu da belirten Rektör Güven, "O da bildiğiniz gibi kazlar kış boyunca yer, içer, yatarlar. Bizim öğrencilerimiz de kış boyunca çok çalıştılar ve yoruldular. Bugün itibari ile de artık dersler bitti, bugün de onu kutluyorlar. Bu bayramı da onun için yapıyorlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 12:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?