5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kaz eti sofralardaki yerini aldı

Kış mevsiminin geleneksel yemeklerinde kullanılan kaz eti sofralardaki yerini almaya başladı.


Kış mevsiminin geleneksel yemeklerinde kullanılan kaz eti oldukça rağbet görüyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle Kars ve çevresinde yaygın olarak beslenen kazlar, Ekim ayının son haftasında kesilerek iyice tuzlanarak dinlenmeye bırakılıyor. Daha sonra güneşte kurutuluyor. Kaz yemeğini yapılışı hakkında bilgi veren Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünden Selvinaz Yılmaz, "Kazları yolunduktan sonra iyice temizleriz. Daha sonra tencereye koyarak kaz eti üzerine bir miktar su koyarız. Tencerenin kapağını kapatırız ve kazı iyice pişiririz. Tencerenin kapağını açtığımızda, tencerenin içinde epey yağ birikmiş olur. Kaz kendi yağında kavrulduktan sonra servis yapıyoruz. Biz kaz etinin en fazla bulgur pilavıyla yemeğini yaparız" dedi.
Kazları ayrıca ekonomik olarak da kullandıklarını belirten Selvinaz Yılmaz, "Bu yıl 30 kazım vardı. Bunlardan 15 tanesini kışlık için kesip saklarken, diğer 15 ise tanesini 60 YTL den sattım. O parayla evim için gerekli olan malzemeleri aldım" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 17:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hamitseyhan IP: 81.215.219.xxx Tarih : 18.11.2008 13:20:52

Kış geldi kars'ta kaz eti sofraları afiyetle şenlendirmeye başladı. İnanıyorumki bütün kars'lılar bu kaz etini her sene afiyetle yiyorlar. Tanıdıklarından eş,dost ve akrabaları aracılığıyla sofralarına geliyor.Bazılarıda benim gibi yemek isteselerde yiyemezler çünkü getirtemezler yada satın almak isteselerde o imkana kavuşamazlar ama burunlarında buram buram tüter tütse ne fayda nefisine gem vurmak zorundadır.Benim gibi bende afiyet olsun diyorum sevgili Kars'lı hemserilerime eğer bu yazıyı okuduysanız allah rızası için bir öğünde benim için yiyinde bende rahat edeyim.Kalın sağlıcakla..