3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Kazlar pazara indi!

KARS’TA KAZLAR PAZARDA YERLERİNİ ALDI

Kars’ta kışın sofraları süsleyen kazlar pazarlarda yerlerini alarak satışa sunuldu.

Kış mevsiminin geleneksel yemeklerinde kullanılan kaz son günlerde rağbet görmeye başladı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle Kars ve ilçelerinde yaygın olarak beslenen kazlar, son günlerde pazarda yerlerini almaya başladı.

İlçe ve köylerden getirilerek Kars’ta satılan kazlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Cadde ve sokaklarda satılmaya başlanan kazların fiyatı 50 ile 70 TL. arasında değişiyor. Genelde köylerde uzun zahmetler verilerek yetiştirilen kazlar, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte şehir merkezine getirilerek satışa sunuluyor.

KAZLAR TALEP FAZLA

Kazalarını Kars’a getirerek satan kaz yetiştiricisi Recep Altın, bu yıl kaza fiyatlarının normal olduğunu söyledi.

Geçen yıllar 70-80 TL’ye satılan kazların bu yıl 50 ile 70 TL.’ye satıldığını belirten Recep Altın, “Kars denilince akla ilk gelen şeylerden biriside kazdır. Kaz satışları şuan için çok iyi ama geçen yıla göre ucuz. Geçen yıl daha çok para ediyordu” dedi.

Recep Aydın, “Kars’ın kazlarını İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illere kadar gönderiyoruz. Kars dışında yaşayan vatandaşlar daha çok sipariş veriyorlar. Dışarıdan ilimize misafir gelenlerinde lokantalarda ilk sordukları yemeklerin başında kaz geliyor. Bunun kaz eti sofralarda kış aylarında yerini alıyor” diye konuştu.

Kazlar alındıktan sonra bir müddet daha besiye koyuluyor. Burada özellikle yere kar düşmeden kazlar kesilmez. Kaz kar yiyince daha da lezzetli oluyor. Genelde kazlar tuzlanarak kurutulduktan sonra sofralarda yerini alıyor.

KARS’TA KAZLAR PAZARDA YERLERİNİ ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2010 Cumartesi 16:25:04
Güncelleme :9 Ekim 2010 Cumartesi 16:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?