1
Mayıs
2024
Çarşamba
KARS

Kentin çehresi yenileniyor

Kars'ın giriş-çıkışları ve kent merkezindeki değişim taraflı tarafsız herkesin dikkatini çekiyor.

Göreve başladığı günden beri bütün olumsuzluklara rağmen yılmadan, usanmadan önce alt yapı ve ardının yol ve kaldırımları baştan aşağıya değiştiren AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'a Karslılar destek vererek Başkan Bozkuş'un yanında olduklarını belirtiyor.

Kars'ın yollarının taş ve topraktan kurtarak sıcak asfaltla buluşturan Başkan Nevzat Bozkuş'a yaptığı doğru ve yerinde çalışmalarla Kars'ın önünü açtığı için teşekkür eden Karslılar, Bozkuş'un Kars için nimet olduğunu belirttiler.

Yıllarca el değmemiş ve kaldırıma hasret kalmış mahallelerine asfalt ve kaldırım yapan Bozkuş'un yanında olduklarını ifade eden Cumhuriyet Caddesi sakinleri; "Kars'a ne yapıldığını görmek isteyenler mahallemize gelsin. Yıllarca mahallemiz Garnizon Şehitliği'nin burada olmasına rağmen ihmal edilmişti. Hiçbir dönem buraya çivi çakılmadı. Başkan önce buranın alt yapısını yaptı. Ardından asfaltını attı. ve peşinden bütün vatandaşlar gece kondularını konut yaptırdı. Şimdi burada 5-6 katılı binalar yapılıyor. Cumhuriyet Caddesi adına yakışır hale getirildi. Belediye her sorunumuzu çözdü. Yıllarca ihmal edilen mahallemiz AK Partili belediye ile hizmet gördü" diyerek belediye çalışmalarından memnun olduklarını ve sonuna kadar Başkan Bozkuş'a destek vereceklerini kaydettiler.

KARS GÖRÜNMEYE BAŞLADI

Kars'ta son dönemlerde önemli gelişim ve değişimler olduğunu ifade eden Salih Duru; "Eskiden arabamız ile cadde çıkmaktan korkuyorduk. Her taraf çukurdu. Doğru dürüst yol yoktu. Şimdi araba ile caddeleri gezmek keyf veriyor. Büyük şehirlerde yapılan hizmetleri Kars'ta gördü. Bütün mahallelerde binalar yükseliyor. Modern binalar yapılıyor. Binaların yapılmasında en büyük etken alt yapı ve üst yapı çalımlarının tamamlanmasıdır. Yıllar önce bu hizmetler yapılmış olsaydı. Bugün Kars'ın alt yapı ve üst yapı sorunu kalmamıştı. Kars görünmeye başladı. Kars güzelleşti. Kars her anlamda öne çıktı. Kars'a çivi çakandan Allah razı olsun. Ben bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çünkü biz Karslılar her şeyin en iyisini hak ediyoruz" dedi.

KARS DIŞINDAN GÖRÜNEN MODERN BİNALAR BİZLERİ HEYACANLANDIRIYO

Yıllardan beri çarpık yapılaşmanın ezikliğini yaşayan Kars'ın yapılan modern binalarla kendisini heyecanlandırdığını belirten Tuncay Yor; "Kars'a baktığımda utanıyordum. Her tarafta hayvan gübresi, derme çatma evler. Bunlar özellikle kent merkezinde yerini modern konutların yapılmasıyla ortadan kaldırıldı. Kentsel dönüşüm Proje ile yapılan binalar gerçeği söylemek gerekirse beni heyecanlandıryor. Kalenin etekleri mükemmel görünüyor. İnşallah bu bütün mahallelerde devam eder. Kars hakikaten çok değişti. Bunu kimse sorsan söyler. Biz Karslıların bir huyu var. Yapılanı ve yapılmayanı çok iyi biliriz. ve buna göre insanlara değer veririz. Artık Kars'ın bu saatten sonra geri dönmesi mümkün değil. Biz ezikliğini yaşadık. Bari çocuklarımız modern kentte yaşamanın sefasını sürsün" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2013 Perşembe 15:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Karslı IP: 78.170.72.xxx Tarih : 13.11.2013 10:48:50

      Kars sadece Cumhuriyet caddesinden ibaret değildir.Ara sokakların hiçbirine girilmiyor.Üç tane yandaş beğeniyor diye Karsın sorunları asla çözülmedi ve Nevzat BOZKUŞ la da çözülmeyecek.Çok acil bu başkanın değişmesi gerekir.