6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kerbela şehitleri için mevlit

Kars'ta, Fethiye Camii'nde kılınan Cuma namazında Kerbela şehitleri, Şehit Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri ve Filistin şehitleri için mevlit okutuldu. Rize'ye tayini çıkan İl Müftüsü İlyas Serenli'nin de cemaatle helalleştiği Cuma namazında ayrıca, Filistin halkı için yardım toplandı, vatandaşlara Muharrem ayı nedeniyle aşure ikram edildi.

Cuma namazı Kars'ta duygu seline sahne oldu. Namaz öncesinde; Kerbela'da şehit düşen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (SAV) torunu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı, 976 yıl önce şehit olan Kars'ın ve Anadolu'nun manevi fatihlerinden Şehit Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri ve İsrail'in Gazze'ye uyguladığı insanlık dışı saldırılarda şehit düşen Filistin halkı için Kur'an-ı Kerim ve mevlid okundu. İl Müftüsü İlyas Serenli ve Müftü yardımcısı Ahmet Tökgöz'ün de iştirak ettiği mevlit törenine binlerce
Karslı katıldı. Mevlidin ardından şehitler için dualar edildi ve İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları kınandı.

İl Müftüsü İlyas Serenli, bugün ülke genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan Filistin'e yardım kampanyasına katılım çağrısında bulunarak, "Biz Müslümanlara düşen kardeşlerimize sahip çıkmaktır. Şu anda madden onların yanında olamıyoruz ama manen acılarını hissetmemiz gerek. Yapacağımız yardımlarımızda da hissettiğimiz acıların gücüne eş değer olmalı. Herkes yardımlarda bunu göz önüne alırsa iyi olur. Allah yapacağınız yardımları kabul etsin" dedi.
Müftü Serenli daha sonra Rize İl Müftülüğü'ne tayininin çıktığını söyleyerek cemaatten helallik istedi.
Cuma hutbesinde de Ortadoğu'da yaşananlara dikkat çekildi. Namaz sonrasında ise cami bahçesinde Filistin için yardım toplandı. Karslılar yardım için adeta seferber oldu. Herkes gücü nispetinde yardımda bulundu. Ayrıca, Muharrem ayının başlangıcı nedeniyle cemaate aşure ikram edildi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 19:00:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?