5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

KESK Kars Şubesi basın açıklaması

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kars Şubesi temsilcileri "1 Eylül Dünya Barış Günü" nedeniyle basın açıklaması yaptı.


KESK'e üye sendikaların şube temsilcileri basın açıklamasını Faikbey Caddesi'nde bulunan at heykeli önünde yaptı. Açıklamayı grup adına Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Taştan yaptı. Taştan, "Savaş, ne insan doğasının kaçınılmaz sonucudur, ne toplumların yaşamak için birbirine karşı uygulamak durumunda kaldıkları zorunlu bir kötülüktür, ne de rastlantısal gelişmeler neticesinde ortaya çıkan doğal bir felakettir. Aksine doğal değil toplumsal bir felaket olan savaşların temelinde, sınıflı toplumların iktidar ilişkileri yatmaktadır. Nitekim sınıflı toplumlar tarihi boyunca egemen sınıfların, kendi iktidarlarını kurma ve geliştirmede başvurdukları temel araç ve yöntem her zaman şiddet olmuştur. Şiddetin en yıkıcı ve sistematik boyutu ise savaştır" dedi.


Taştan, "Bugün tüm dünyada barışın yolu, emperyalist müdahaleye, emek sömürüsüne, milliyetçiliğe ve militarizme karşı olmaktan geçmektedir. Bu durum, ülkemiz açısından da can alıcı bir öneme sahiptir. Çünkü Kürt sorunu karşısında demokratik barışçıl çözüme yanaşmayan egemenler, ülkemizin her geçen gün daha da artan bir şekilde şövenizme, milliyetçiliğe, militarizme ve linç kültürüne teslim olmasına yol açmaktadır. Sorunların çözümünde şiddetten başka yol tanımayan egemenler, bu politikalarını sürdürmek için de milliyetçiliği ve militarizmi körükleyerek emekçileri birbirine düşman etmeye çalışıyorlar.

Bu onların işine geliyor. Çünkü toplum, şiddet ve gerilim politikalarına mahkum edilirken, emek düşmanı, halk düşmanı pek çok politika kolayca hayata geçirilebilmektedir. Bankalar hortumlanmakta, özelleştirmeler gerçekleştirilmekte, emek düşmanı yasalar kolayca çıkarılmaktadır. Ergenekon gibi iktidar güçleri arasındaki güç çatışmasının ürünü olan ve son derece yetersiz, eksik ve kısmi kalan bir soruşturma bile, yaşanan savaştan kimlerin nasıl nemalandığını göstermeye yetmektedir" diye konuştu.
Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 17:14:44
Güncelleme :2 Eylül 2008 Salı 11:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?