5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

KESK'den oturma eylemi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kars Şubesi temsilcileri, hükümetin zam önerisini protesto etmek amacıyla oturma eylemi yaptı.


Hükümetle memur sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmeleri protesto eden KESK'in Kars'taki şube temsilcileri Faikbey Caddesi'nde bulunan at heykeli önünde oturma eylemi yaptı. Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Kars Şube Başkanı Mustafa Taştan, "Hükümet 2009 yılı için kamu emekçilerine vereceği zam oranını ilk altı ay için yüzde 3.5 ikinci altı ay için yüzde 4 olarak açıkladı. Açıklanan bu oranlara göre Ocak ayında en düşük kamu emekçisi 27 YTL, Temmuz ayında ise 32 YTL zam alacak'' diyerek zammın günlüğünün 1 YTL'ye bile gelmediğini savundu.

Taştan, "Bu sene yüzde 33 daha zamlı olacak doğalgaz faturasıyla nasıl ısınacağımızı bilemediğimiz için üzülüyoruz. Her ay daha da artan kredi kartı borçlarımızı nasıl ödeyeceğimizi bilemediğimiz için üzülüyoruz. Emekli olduğumuzda elimize geçecek parayla nasıl geçineceğimizi bilemediğimiz için üzülüyoruz. Keşke haklı çıkmasaydık. Keşke, 'Toplu görüşme masası tek taraflı bir masadır, o masadan kamu emekçisinin lehine bir sonuç çıkmaz' dediğimizde yanılmış olsaydık. Ama maalesef haklı çıktık'' şeklinde konuştu.


''Haklar ricayla alınmaz, mücadeleyle alınır'' diyen Taştan, hükümetle görüşen sendikalara tepki gösterdi. Oturma eylemi olaysız bir şekilde sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 17:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?