5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kimlikzede vatandaş

Kars’ta 480 milyon lira maaşla özel bir şirkette çalışan evli ve 3 çocuk babası İsmail Çamsarı, nüfus cüzdanı bilgilerinin kullanılarak değişik bankalardan adına 150 adet çek alınıp borçlandırılması nedeniyle 4 yılda 40 kez mahkemeye çıktı.

Osmaniye’de bir tesisat dükkanı işleten İsmail Çamsarı’nın, 2001 yılının Ocak ayında işyerine gelen polisler tarafından ’6 milyar liralık karşılıksız çek kullanma’ suçlamasıyla gözaltına alınmasıyla birlikte bütün hayatı değişti. İlk sorgusunun ardından adliyeye çıkartılan Çamsarı, daha sonra tuttuğu avukatla birlikte Ankara’da Nüfus Dairesi’nde yaptığı araştırma sonucu kimlik seri numarası haricinde diğer bütün bilgileri aynı olan bir başkası tarafından suçlu duruma düşürüldüğünü anladı. Adına değişik iki bankadan her biri 5-6 milyar lira tutarında 150 adet çek alındığını öğrenen Çamsarı, çeklerden dolayı bugüne kadar 40 kez mahkemeye çıktı. Çamsarı, çekleri verenin kendisi olmadığı anlaşılınca da her mahkeme sonunda serbest kaldı. Adli mercilerin araştırmasıyla İsmail Çamsarı’nın kimlik bilgilerini kullanarak değişik bankalardan yaklaşık 750 milyar lira tutarında çek alan ve piyasaya süren kişinin Habib Alpak olduğu belirlendi.

Her gün yeniden yakalanma korkusuyla yaşayan, eşini ve çocuklarını da bayram öncesi memleketine gönderen Çamsarı, kendisini yakalamaya gelen görevlilere artık kimliğini değil, yanından ayırmadığı mahkeme tutanaklarını ve dilekçelerini göstererek sadece gözaltıyla kurtuluyor. Mahkemelere gitmek için çalıştığı işyerinden sürekli izin alan Çamsarı, işten atılma korkusuyla yaşıyor.

Her yeni mahkemede ayrı bir sıkıntıya giren İsmail Çamsarı ise, bugüne kadar banka şubeleri ve bakanlıklara 500’ün üzerinde gönderdiği dilekçede, bilmediği bir tarihte nüfus cüzdanının bilgilerini eline geçiren meçhul şahısların kendi adına çeşitli bankalardan çek aldığını ve karşılıksız piyasaya sürdüğünü belirtti. Karşılıksız çekten dolayı Türkiye’nin çeşitli şehir ve ilçelerinde kendisine dava açıldığını belirten Çamsarı, "Haksız yargılanmalar sonucunda sicilimde işlemediğim bu suçlar kaydedilmiştir. Ben her bir davayla ayrı ayrı uğraşmaktayım. Savcılıklarda ve karakollarda sayısız ifade verdim" dedi.

kars
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2004 Pazar 13:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?