3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Kırılan korkuluk onarılmayı bekliyor

KIRILAN KÖPRÜ KORKULUĞU ONARILMAYI BEKLİYOR

Kars'ta geçtiğimiz günlerde bir kişinin de hayatını kaybettiği trafik kazasında kırılan Çamçavuş Köprüsü'nün korkuluklarının yapılmaması sürücülerin tepkisini çekti.

Kars ile Ardahan'ın yanı sıra Çıldır, Arpaçay, Akyaka ve Susuz'a ulaşımı sağlayan Çamçavuş Köprüsü'nün kaza sonucu kırılan korkuluğunun yapılmaması sürücüleri korkutuyor. Merkez Mezra Köyü'nün inişinde bulunan ve yüksek rampası nedeniyle Kars'ın en tehlikeli bölgesini oluşturan Çamçavuş Köprüsü'ndeki korkuluk kırığının araba sığacak büyüklükte olması ise dikkat çekiyor.

Çamçavuş Köprüsü güzergahını kullanan sürücüler, "Yolun buzlu olduğu anda burası çok tehlikeli oluyor, arabaların kayma olasılığı çok yüksek. Korkuluk kayma sırasında önemli bir güvence. Şu anda bir kayma olduğu anda köprüden araçlar çok rahat Kars Çayı'na uçabilir" dediler.

KARAYOLLARI YETKİLİLERİNE DEFALARCA BİLDİRDİK

Çamçavuş Köprüsü'nün korkuluğunun kırıldığını defalarca Karayolları yetkililerine bildirmelerine rağmen bir türlü önlem alınmadığını belirten sürücüler; "Mezra köyünün inişinde ve oldukça dik rampaya sahip ve köprünün dar olması da bizleri daha da tedirgin etmektedir. Eskiden korkuluk vardı şimdi korkulukta yok ve genelde bu güzergahta buzlanma oluyor. Bunu karayolları yetkilileri de biliyor. Buna rağmen köprünün korkuluğunun yapılmamasını anlamış değiliz" şeklinde konuştular.

KARS DIŞINDA BAŞKA İLDE OLSAYDI BU KÖPRÜ ÇOKTAN ONARILMIŞTI

Başka bir ilde olsaydı korkuluğun anında onarılmış olacağını ifade eden sürücüler, "Burası diğer köprüler gibi değil. Yüksek rampa olayı nedeniyle kaza yapma olasılığı çok yüksektir. Neyse ki, şu anda çok fazla buzlanma olmadığı için sorun olmuyor. Köprünün kırılan ve bir aracın rahat sığıp uçabileceği kadar büyük olan korkuluğunun onarılması için illa bir kaza daha mı olması gerekiyor? Kimsenin canı, umursamazlığa emanet edilmemeli. Yetkililere durumun aciliyetini yeniden hatırlatıyoruz. Bu kırık nedeniyle kaza olsa ve araç suya uçsa bunun hesabını kim verecek? Korkuluğun onarılmasını acilen istiyoruz" diye konuştular.

Kars Çayı'nın üzerinde yapılan ve dik rampanın inişinde bulunan köprü, araç trafiğinin yoğun olmasıyla da dikkat çekerken, Karayolları yetkilileri durumun bölge müdürlüğüne bildirildiği, onarımın en kısa sürede yapılacağını belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 12:59:04
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 13:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?